Foto: LETA

Bijušais Latvijas futbola izlases pussargs Imants Bleidelis ierindots starp pieciem sliktākajiem Anglijas premjerlīgas kluba "Southampton" iegādātajiem spēlētājiem portāla "Hereisthecity.com" versijā.

Bleidelis uz "Southampton" klubu pārcēlās 1999.gadā, par 650 000 mārciņu pārnākot no titulētās Latvijas komandas "Skonto". Pussargs pievienojās jau tobrīd Anglijas klubā spēlējošajam Latvijas uzbrucējam Marianam Paharam, kurš, pretēji savam kolēģim, spēja kļūt par vienu no visu laiku lielākajām vienības zvaigznēm.

Trīs gadu laikā Bleidelis "Southampton" rindās aizvadīja tikai divas spēles, lielākoties spēlējot dublieru komandā. 2002.gadā Anglijas vienība nolēma lauzt līgumu ar Latvijas pussargu, lai viņš varētu pievienoties Dānijas klubam "Viborg".

Nu jau profesionāļa karjeru noslēgušais Bleidelis portāla izveidotajā futbolistu pieciniekā iekļauts kopā ar vēl četriem spēlētājiem, kuri nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības. Šajā sarakstā iekļuvis arī senegālietis Ali Diā, kurš 1996.gadā prata pārliecināt tā brīža "Southampton" galveno treneri Greiemu Sounesu, ka ir slavenā Libērijas uzbrucēja Džordža Vē brālēns. Klubs nolēma ar futbolistu parakstīt līgumu, taču viņš no mēnesi ilgā pārbaudes laika izturēja tikai divas nedēļas.

"Southamton" šobrīd ir viena no vadošajām Anglijas premjerlīgas komandām, ar 20 spēlēs iekrātiem 36 punktiem ieņemot ceturto vietu kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!