Foto: AP/Scanpix

Par UEFA Čempionu līgas pirmo finālisti otrdien kļuva Dortmundes "Borussia", kas pusfināla atbildes spēlē pret "Real Madrid" futbolistiem ar grūtībām nosargāja sev labvēlīgo rezultātu.

Aizraujošā cīņā mačā ar 2:0 (0:0) uzvarēja "Real Madrid", bet divu spēļu summā ar 4:3 pārāki bija Dortmundes futbolisti, kuri savās mājās uzvarēja ar 4:1. Tagad 25.maijā Vemblija stadionā finālā "Borussia" tiksies ar Minhenes "Bayern" vai "Barcelona", kas savu pusfināla atbildes spēli aizvadīs trešdien.

Visu maču liels pārsvars bija "Real Madrid", kas jau ar pirmajām minūtēm lieliem spēkiem devās uzbrukumā. "Borussia" mačā pārsvarā atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, un šādā stilā komandas spēlēja līdz mača galotnei.

Portāls "Delfi" piedāvāja šīs spēles teksta tiešraidi.


Visu UEFA Čempionu līgas spēļu rezultātus un detalizētu statistiku var aplūkot "Delfi Sports" speciālajā aplikācijā "UEFA Čempionu līga".

Pirmo cerību stariņu "Real Madrid" komandai iededza Karīms Benzemā, kurš 83.minūtē ar precīzu sitienu noslēdza piespēli gar "Borussia" vārtiem. Madrides futbolisti uzreiz metās vēl lielākiem spēkiem uzbrukumā, un pēc piecām minūtēm komandas kapteinis Serhio Ramoss soda laukumā ar spēcīgu sitienu zem vārtu pārliktņa panāca 2:0.

Kompensācijas laikā "Real Madrid" izmisīgi metās uzbrukumā, pretinieku soda laukumā pat atskrēja Madrides vārtsargs Djego Lopess, pēc stūra sitiena laba izdevība bija Ramosam, taču šoreiz veiksme bija "Borussia" pusē.

"Borussia" otro reizi spēlēs Čempionu līgas finālā. 1997.gadā finālā Dortmundes futbolisti ar 3:1 pieveica Turīnas "Juventus".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!