Foto: AP/Scanpix
Bosnijas un Hercegovinas futbola izlase piektdien paredzētajā spēlē pret Latvijas valstsvienību nerēķinās ar vieglu uzvaru, taču Rīgā komanda ir ieradusies tika ar mērķi izcīnīt trīs punktus, izcēlis vienības galvenais treneris Safets Sušičs.

Abas izlases piektdien plkst.19.30 "Skonto" stadionā Rīgā aizvadīs 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēli.

"Bosnijai ir respekts pret Latvijas izlasi. Visi zina, ka nekāda pastaiga mūs negaida," ceturtdien preses konferencē izteicās Sušičs. "Esam šeit ieradušies pēc uzvaras. Cienām pretiniekus, tomēr mūsu mērķis ir uzvara."

"Latvijai šī spēle nav tik svarīga, tomēr mums gan. Tāpēc mūsu futbolistiem būs lielāka motivācija," pauda treneris. "Ceram, ka uz spēli ieradīsies daudz bosniešu līdzjutēju, un tas būs kā pārsteigums vietējai komandai. Mūsu komandas iekšienē ir ļoti laba atmosfēra, esam gatavi spēlēt."

Rīgā tiek gaidīti ierodamies aptuveni 2000 bosniešu līdzjutēju, un biļetes uz šo maču ir gandrīz izpārdotas. Saistībā ar bosniešu līdzjutēju ierašanos kuplā skaitā Rīgā mačs aizritēs paaugstinātas drošības apstākļos.

Zināms, ka Bosnijas un Hercegovinas izlases sākumsastāvā mačā pret Latviju dosies Asmirs Begovičs (Stokas "City", Anglija), Mensurs Mujdža ("Freiburg", Vācija), Emirs Spahičs ("Sevilla", Spānija), Ervins Zukanovičs ("Gent", Beļģija), Senads Luličs (Romas "Lazio", Itālija), Hariss Medunjanins (Telavivas "Maccabi", Izraēla), Elvirs Rahimičs (Maskavas CSKA, Krievija), Miralems Pjaničs ("AS Roma", Itālija), Vedads Ibiševičs ("VfB Stuttgart", Vācija) un Edins Džeko (Manačestras "City", Anglija).

Izlasei šoreiz nepalīdzēs Ķīnā spēlējošais pussargs Zvjezdans Misimovičs, uz kura palīdzību Sušičs cer nākamajos atlases cikla mačos septembrī.
"Ceru, ka šoreiz vārtus pirmie gūsim mēs," atceroties iepriekšējo maču pret Latviju, pauda treneris, piebilstot, ka Latvijas sniegumu nesenajā pārbaudes cīņā pret Turciju viņš vērtē kā labu.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē pagājušā gada 11.septembrī Bosnija un Hercegovina savā laukumā bija pārāka ar 4:1.

Kvalifikācijas turnīra G grupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām pirmo vietu ar 13 punktiem ieņem Bosnija un Hercegovina, Grieķijas kontā ir desmit punkti, bet trešie ar astoņiem punktiem ir slovāki. Lietuvas izlase tikmēr iekrājusi piecus punktus, Latvijas vienības kontā ir četri punkti, bet pie viena punkta tikusi Lihtenšteina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!