Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Neilgi pirms Itālijas futbola izlases draudzības spēles ar Vācijas valstsvienību Milānas "Inter" brazīliešu pussargs Tjagu Mota ir saņēmis Starptautiskās Futbola federāciju asociācijas (FIFA) atļauju pārstāvēt Itālijas nacionālo izlasi.

28 gadus vecais futbolists, kura senči emigrēja no Itālijas uz Brazīliju, bija izteicis savu vēlmi starptautiskajā arēnā pārstāvēt Itālijas valstsvienību.

Mota dzīvo Itālijā trīs gadus, kur pirms pārcelšanās uz pašreizējo čempionvienību "Inter" pārstāvēja "Genoa" vienību.

Itālijas izlases treneris Čezāre Prandelli iekļāvis viņu komandas sastāvā trešdien paredzētājai draudzības spēlei ar Vācijas valstsvienību. Treneris bija ļoti priecīgs par FIFA lēmumu ļaut futbolistam, kurš junioru līmenī bija pārstāvējis Brazīliju, spēlēt Itālijas izlasē.

"Manuprāt, tas ir lieliski, ka futbolisti, kas nav dzimuši Itālijā, vēlas vilkt mugurā tās izlases kreklu," gandarījumu par FIFA lēmumu neslēpa Prandelli.

"Es uz izlasi izsaucu spēlētājus, kas ir pelnījuši tajā spēlēt, un neņemu vērā nelabvēļu runas par valstsvienības etnisko sastāvu, jo tās bojā ne tikai sporta, bet arī Itālijas tēlu," piebilda 53 gadus vecais itāļu speciālists.

Prandelli, kurš pēc neveiksmīgā Itālijas izlases snieguma Pasaules kausa izcīņā pārņēma tās vadību no Marčelo Lipi, jau iepriekš ir izsaucis pārstāvēt valstsvienību spēlētāju, kurš nav dzimis Itālijā - argentīnieti ar itāliešu saknēm Kristianu Ledesmu.

Itālijas valstsvienību ir pārstāvējuši arī citi Dienvidamerikā dzimuši futbolisti - argentīnietis Mauro Kamoranēzi un brazīlietis Amauri.

Spēle starp Itālijas un Vācijas futbola izlasēm paredzēta trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!