Foto: AFP/Scanpix

Pēdējos gados traumu vajātais Latvijas futbola pussargs Aleksandrs Cauņa atkal guvis savainojumu, tomēr viņa pārstāvētā Krievijas komanda Maskavas CSKA nekomentē, cik ilgi spēlētājs nevarēs doties laukumā.

CSKA otrdien aizvadīja pirmo maču pēc ziemas pārtraukuma, Krievijas kausa ceturtdaļfinālā ar rezultātu 2:0 izbraukumā apspēlējot citu premjerlīgas vienību "Ufa". Tiesa, Cauņa uz Ufu nebija devies.

Kā atklājis CSKA komandas galvenais treneris Leonīds Sluckis, pēdējā pārbaudes spēlē, kurā Maskavas komanda pirms nedēļas ar 0:4 piekāpās Spānijas vienībai "Malaga", Cauņa guvis miktotraumu.

"Tā ir neliela, tomēr precīzu atveseļošanās termiņu nevaram nosaukt," izteicās Sluckis.

Krievijas čempionāta sezona atsāksies nedēļas nogalē, CSKA komandai pirmajā mačā aizvadot Maskavas derbiju ar "Spartak".

Pēc 18 spēļu kārtām CSKA ar 37 punktiem ir Krievijas premjerlīgas kopvērtējuma līdere, tuvāko sekotāju "Rostov" apsteidzot par trim punktiem.

Pirms ziemas pārtraukuma CSKA komandu piemeklēja ieildzis neveiksmju periods - ja pirmajās 14 Krievijas premjerlīgas kārtās tā bija guvusi 11 uzvaras un trīs reizes cīnījusies neizšķirti, novembrī un decembra sākumā tika ciesti trīs zaudējumi un reizi spēlēts neizšķirti. Tāpat šajā periodā CSKA zaudēja trijās UEFA Čempionu līgas cīņās, nespējot izkļūt no apakšgrupas.

Kā zināms, Cauņa sezonas pirmajā pusē atkal mocījās ar savainojumiem, kas liedza piedalīties atsevišķās Latvijas izlases spēlēs, taču ik pa laikam futbolists tika iekļauts CSKA komandas pieteikumā. Neskatoties uz veselības likstām, Cauņa pērn novembrī pagarināja līgumu ar vienību līdz 2018./19.gada sezonas izskaņai.

Decembra sākumā Cauņa pirmoreiz kopš 2013.gada septembra aizvadīja 90 minūtes Krievijas premjerlīgas spēlē, kā arī pirmoreiz gada laikā devās laukumā UEFA Čempionu līgas spēles pamatsastāvā, turklāt arī nospēlēja visas 90 minūtes.

Pašlaik 28 gadus vecais Cauņa CSKA klubam pievienojās 2011.gadā, parakstot līgumu uz pieciem gadiem. Pa šo laiku Latvijas futbolists divas reizes - 2013. un 2014.gadā - kļuvis par Krievijas čempionu, kā arī spējis divreiz triumfēt valsts kausa izcīņā.

Pirms tam Cauņa karjeras laikā pārstāvējis Rīgas komandas "Olimps" un "Skonto", bet 2009.gadā viņš bija izīrēts Anglijas otrās spēcīgākās futbola līgas - "Championship" - klubam "Watford".

Latvijas izlasē Cauņa aizvadījis 44 spēles un guvis 12 vārtus.

2011. un 2012.gadā Cauņu atzina par Latvijas gada labāko futbolistu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!