Foto: LETA

Par 2011.gada Latvijas labāko futbolistu atzīts Latvijas izlases un Krievijas kluba Maskavas CSKA pussargs Aleksandrs Cauņa.

Tā pirmā reize, kad Cauņa saņem so balvu. Iepriekšējos divus gadus par Latvijas labāko futbolistu nosauca pašreizējo Latvijas izlases kapteini Kasparu Gorkšu.

Šogad Cauņa no iepriekšējiem Latvijas čempioniem "Skonto" pievienojās CSKA vienībai. No sākuma viņš Krievijas komandai bija izīrēts, bet vēlēk pussargs ar CSKA parakstīja līgumu uz četrarpus gadiem.

CSKA rindās viņš aizvadījis sešus mačus UEFA Čempionu līgā, gūstot arī vienus vārtus. Savukārt Latvijas izlasē Cauņa jau aizvadījis 29 spēles, kurš guvis septiņus vārtus, no kuriem trīs šajā gadā.

Visvairāk par Latvijas labākajiem futbolistiem ir atzīti Marians Pahars un Vitālijs Astafjevs - katrs pa trim reizēm.

 Goda balvas par ieguldījumu futbolā saņēma:
- Georgs SMIRNOVS (Viens no labākajiem visu laiku Latvijas futbolistiem, Rīgas „Daugava" meistarkomandas spēlētājs);
- Rolands KĀRKLIŅŠ (Futbola aktīvists, veterāns, ilggadējs LFF Disciplinārās komitejas priekšsēdētājs);
- Ilmārs KRASTIŅŠ (Rīgas Futbola skolas pirmais un ilggadējais direktors kopš 1962.gada);
- Voldemārs BRAUNS (bijušais tiesnesis, inspektors, delegāts, LFF darbinieks kopš 1991.gada);
- Georgs GUSARENKO (futbola veterāns, Rīgas „Daugava" meistarkomandas treneris);
- Harijs ĀBOLTIŅŠ (futbola veterāns, aktīvists, bij. Rīgas „Daugava" meistarkomandas spēlētājs, LFF Disciplinārās komisijas loceklis);
- Vilnis KĻAVIŅŠ (LFF Sieviešu futbola ilggadējs kooridators);
- Zigfrīds DRIĶIS (futbola veterāns, aktīvists, Vidzemes reģiona koordinators).

Goda balva par 200 spēlēm kopā ar Latvijas futbola valstsvienību saņēma Dags ČUDA , kurš ir Latvijas nacionālās futbola izlases ārsts. Viņš Latvijas izlasē strādā kopš 1992.gada.

Tikmēr "Ilmāra Liepiņa balva" ieguva gada Latvijas jaunatnes labākais futbolists - Valērijs ŠABALA no "Skonto" komandas.

Par 2011.gada labākais futbola fotogrāfu atzina Zigismundu ZĀLMANI, bet par aizvadītā gada labāko futbola žurnālistu nosauca Ilvars KOSCINKEVIČS no žurnāla "Sporta Avīze"

Par 2011.gada labākais futbola mediju atzina portālu "sportacentrs.com"

 Savukārt par Latvijas futbola virslīgas labāko futbolistu līdzjutēju vērtējumā "sportacentrs.com" aptaujā nosauca Jurģi Kalnu no "Liepājas metalurgs" vienības.

 "Godīgas spēles jeb "Fair Platy" balvu Latvijas pirmajā līgā ieguva 
FS „METTA/Latvijas Universitāte" un Liepājas „Varavīksne" komandas, bet par aizvadītā gada disciplinētāko komandu Virslīgā atzina  "Gulbene".

Vēl par aizvadītā gada labāko tiesnesi nosauca Andri Treimani, bet par labāko tiesneša asistenu kļuba Haralds Gudermanis.

Tikmēr Lavijas labāko spēļu organizatora balvu saņēma "Jelgavas" komanda.

Rezultatīvākā virslīgas spēlētāja balvu saņēma "Skoto" leģionārs Natans Žuniors Karvalju, bet pirmajā līgā šo balvu ieguva Viktors Kurma.

Vēl par pirmās līgas labāko futbolitu atzina Edgaru Vardanjanu no FS "Metta/Latvijas Universitāte".

Savukārt par virslīgas labāko vārtsargu nosauca "Skonto" pārstāvi Germanu Māliņu, par labāko aizsargu atzina Pāvelu Mihadjuku no "Liepājas metalurgs", "Ventspils" komandas spēlētājs Oļegs Laizāns kļuva par labāko pussargu, kamēr par labāko uzbrucēju nosauca Žunioru Karvalju.

Par Latvijas spēcīgākās futbola līgas labāko spēlētāju atzina Oļegu Laizānu.

Vēl par labāko telpu futbolitu kļuva Maksims Seņs no RABA komandas, par labāko treneri kļuva Segejs Podpalijs, savukārt par labāko futbolisti nosauca Olgu Ivanovu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!