Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas futbola izlases pussargam Aleksandram Cauņam būs grūti tikt Krievijas premjerlīgas kluba Maskavas CSKA pieteikumā uz gaidāmajām UEFA Čempionu līgas grupu turnīra spēlēm, taču tas ir pirmais solis tālāku mērķu realizēšanai, intervijā laikrakstam "Sporta Avīze" izteicās futbolists.

UEFA Čemionu līgas grupu turnīrā CSKA iesaistīsies trešdien, kad izbraukumā tiksies ar Francijas čempionvienību "Lille".

Vēl B apakšgrupā spēlēs Itālijas komanda Milānas "Inter" un Turcijas vienība "Trabzonspor".

Cauņa kļuvis pirmo Latvijas futbolistu šajā turnīrā kopš 2006.gada.

"Turnīru gaidu ar nepacietību. Ir neliels uztraukums. Galvenais - tikt to 18 futbolistu pulkā, kurus pieteiks spēlei. Pēdējā laikā ierindā atgriezušies vairāki mani konkurenti par vietu sastāvā. Konkurencē ir ļoti nopietna," stāsta Cauņa. "Būs grūti tikt spēles pieteikumā, taču tas ir pirmais solis, ka jāsper, lai varētu cerēt uz nākamo. Tad jau redzēs, ko lems treneris un kurus izvēlēsies kā rezervistus."

"Krievijas čempionāta spēlēm tieku pieteikts regulāri. Vasarā bija piedāvājums mani izīrēt citai komandai, taču klubam tas nešķita aktuāli. Es gribu palikt CSKA un saprast, kas tā tādā Čempionu līga vispār ir," piebilst Cauņa, kuram uzšūts speciāli šī turnīra mačiem domāts uzvalks. Pie tāda tika vairāk nekā 20 kluba spēlētāji.

"Tas ir pats augstākais, kas klubu līmenī futbolā vien var būt. Šajā turnīrā ir visi labākie klubi un spēlētāji," uzskata pussargs, kuš visvairāk vēlas spēlēt pret "Inter" komandu. "Droši vien, ka mūsu uzdevums būs iekļūt nākamajā kārtā."

"Kad trenējies grupā kopā ar visu komandu, neko daudz ietekmēt nevari. Dari visu, ko vari izdarīt," gatavošanos iespējamai debijai UEFA Čempionu līgā raksturo Cauņa. "Nekur īpaši nav jāskrien - drīzāk vairāk jādomā. Lielāka ir koncentrēšanās loma. Vairāk motivācijas pastrādāt bija pēc Latvijas izlases pārbaudes spēles ar somiem. Atbraucu uz Maskavu un pateicu trenerim, ka gribu vairāk patrenēties, ka kaut kas ir jādara, jo CSKA spēlēju maz. Nebija viegli skriet, tāpēc jutu, ka fiziskā gatavība varētu būt labāka. Pastrādājam, un rezultāts ir jūtams. CSKA šajā ziņā ir cits līmenis."

Kā ziņots, līdz šim UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlējuši četri latvieši - Igors Stepanovs, Andrejs Štolcers, Māris Verpakovskis un Juris Laizāns.

Kā pirmais Čempionu līgā no latviešiem 2000.gadā debitēja Štolcers, kurš toreiz pārstāvēja Krievijas klubu Maskavas "Spartak". Divus mačus Štolcers pat uzsāka savas vienības sākumsastāvā.

2001. un 2002.gadā turnīrā piedalījās Anglijas klubs Londonas "Arsenal" ar latviešu aizsargu Igoru Stepanovu sastāvā, bet 2004.gadā UEFA Čempionu līgā sevi pieteikt paguva uzreiz divi futbolisti. Kamēr Māris Verpakovskis bija viens no Ukrainas kluba Kijevas "Dinamo" līderiem, mačā ar karalisko Madrides klubu "Real" pat izceļoties ar vārtu guvumu, Laizāns prestižajā turnīrā startēja tieši kā Maskavas CSKA kluba spēlētājs, izejot uz maiņu cīņā pret Londonas "Chelsea".

Verpakovskis "Dinamo" rindās UEFA Čempionu līgas turnīram bija pieteikts arī 2006.gadā, taču nevienā spēlē laukumā nedevās.

Pēc divu apļu aizvadīšanas katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs sacensību astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās vienības sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!