Foto: F64

Daudzo savainojumu nomocītais Latvijas futbola pussargs Aleksandrs Cauņa pievienojies Latvijas klubam "Jelgava", kur sākotnēji darbosies kā treneris, taču viņš paudis vēlmi arī atgriezties laukumā, vēsta komandas mājaslapa internetā.

Līdz šim savu pēdējo spēli Cauņa nospēlējis 2017. gada 26. augustā RFS sastāvā pret "Ventspili", bet pēc pievienošanās "Jelgava" vienībai viņš ceturtdien aizvadīja treniņu kopā ar jaunajiem komandas biedriem.

Pašlaik Cauņa mācās Latvijas Futbola federācijas organizētajos B-UEFA treneru kursos. "Aleksandrs būs treneru komandā un dalīsies pieredzē ar gados jaunajiem futbolistiem," stāstīja kluba sporta direktors Sergejs Golubevs, kurš piebilda, ka laiks rādīs vai Cauņa būs spēlējošais vai nespēlējošais treneris.

Cauņa, kurš Maskavas CSKA rindās izcīnījis trīs Krievijas čempiona titulus, kopā ar FK "Jelgava" izies pilnvērtīgu sezonas sagatavošanās posmu. "Neilgi pirms sezonas skatīsimies, kādā gatavībā būs Aleksandrs," turpināja Golubevs, "Tikai tad pieņemsim lēmumu par viņa turpmāko lomu mūsu komandā."

Cauņa iepriekš spēlējis Rīgas "Olimpa", "Skonto" un RFS, Anglijas "Watford" un Maskavas CSKA komandās.

Tāpat Zemgales vienībai pievienojies 22 gadus vecais uzbrucējs Ņikita Ivanovs, kurš pēdējās divas sezonas aizvadījis futbola kluba "Metta"/"Latvijas Universitāte" komandā. 2018. gadā Ņikita nospēlējis 23 spēles "SynotTip" Virslīgas čempionātā, gūstot četrus vārtus. "No četriem vārtiem divus viņš iesitis pret mums. Paņēmām viņu, lai vismaz nesit vārtus Jelgavai," jokojot teica Golubevs.

Līgumus ar Latvijas nacionālajā izlasē debitējušo uzbrucēju parakstīts uz diviem gadiem. Piebildīsim, ka cits no FK "Metta"/LU pārnākušais futbolists Eduards Emsis turpina atjaunoties pēc Latvijas U21 izlases kreklā gūtā savainojuma. Pie pilnvērtīgiem treniņiem topošais aļņu pussargs varēs atgriezties februārī.

"Šoziem svarīgi piesaistīt vēl vienu centra aizsargu," turpināja kluba sporta direktors, atzīmējot, ka karjeru Jelgavas klubā neturpinās aizvadītajā sezonā šajā pozīcijā spēlējušie leģionāri Sigits Olberķis un Maksims Širjajevs. Tāpat var gaidīt vēl vismaz vienu pastiprinājumu viduslīnijā un uzbrukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!