Foto: AFP/Scanpix
Pēc veiksmīgi aizvadītas pagājušās nedēļas - debijas UEFA Čempionu līgā - Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa uzskata, ka tagad Maskavas CSKA treneris ir 100% pārliecināts par viņa spējām spēlēt augstā līmenī.

Cauņa pagājušajā trešdienā UEFA Čempionu līgas spēlē pret "Lille" devās CSKA pamatsastāvā, bet 67.minūtē viņu nomainīja. Spēle noslēdzās neizšķirti 2:2.

"Par to, ka varētu doties laukumā pamatsastavā uzzināju dienu iepriekš, jo pirms izlidošanas uz Lilli treneris [Leonīds Sluckis] pienāca un aprunājās ar mani," sarunā ar vortālu "DELFI Sports" atklāja Cauņa. "Viņam (trenerim) bija izvēle starp mani, Seku Olise un Alanu Dzagojevu. Izvēle krita uz mani, bet Pāvels Mamajevs tika atstāts rezervē."

"Šī bija mana debija Čempionu līgā, tāpēc savu sniegumu īsti vērtēt nevēlos," paškritisks ir pussargs. "Pēc spēles treneris atzina, kad tagad viņš ir 100% pārliecināts par manām spējām spēlēt visaugstākajā līmenī."

Pussargs laukumā pavadīja 67.minūtes, kad viņa vietā laukumā devās jau pieminētais Seku. "Treneris mani nomainīja, jo rezultāts bija 0:2, un mums vajadzēja atsvaidzināt spēli," savu maiņu komentē Cauņa.

Jautāts par to, vai pastāv iespēja doties laukumā arī nākamajā Čempionu līgas spēlē pret Milānas "Inter" pussargs atzina, ka tāda iespēja pastāv, taču šobrīd komandā ir ļoti tāda situācija, ka prognozēt sastāvu uz katru nākamo spēli ir neiespējami.

"Iespēja doties laukumā ir vienmēr, taču par to (Milānas "Inter") pagaidām nedomāju," atzīst pussargs. "Esmu aizvadījis nepilnu vienu spēli, tāpēc gribas vēl. Vēlos katrā spēlē palīdzēt komandai - gūt vārtus, atdot rezultatīvu piespēli, protams, palielināt arī savu spēles laiku CSKA."

Cauņa arī uzsvēra, ka CSKA uzdevums Čempionu līgā ir izkļūšana no grupas. Priekšsacīkstēs CSKA spēlē B grupā, kurā vēl ir Milānas "Inter", "Lille" un "Trabzonspor". Grupas divas labākās komandas turpinās cīņas UEFA Čempionu līgā, bet trešās vietas ieguvēja spēlēs Eiropas līgā.

Jau ziņots, ka Cauņa pagājušajā nedēļā kļuva par piekto Latvijas futbolistu, kurš ir piedalījies UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!