Foto: AP/Scanpix
Latvijas futbola izlases pussargs Aleksandrs Cauņa otrdien izgāja Krievijas komandas Maskavas CSKA sākumsastāvā UEFA Čempionu līgas apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā, tomēr viņa pārstāvētā komanda nespēja uzvarēt jau septītajā spēlē pēc kārtas un noslēdza Eirokausu sezonu.

Aizvadītajā cīņā CSKA ar rezultātu 1:2 (0:0) izbraukumā piekāpās Nīderlandes komandai Eindhovenas PSV, turklāt šis rezultāts nozīmēja, ka UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru nespēja sasniegt arī spēcīgā Anglijas premjerlīgas vienība Mančestras "United".

Cauņa nedēļas nogalē pirmoreiz kopš 2013.gada septembra izgāja sākumsastavā Krievijas premjerlīgas mačā, bet tagad viņš arī pirmoreiz gada laikā devās laukumā Čempionu līgas spēles sākumsastāvā, turklāt Cauņa, kurš šoreiz spēlēja malējā aizsarga pozīcijā, laukumā aizvadīja visas 90 minūtes.

Spēles 66.minūtē pēc Cauņas nogāšanas brīdinājumu nopelnīja PSV komandu pārstāvošais urugvajietis Gastons Pereiro, bet 76.minūtē tieši CSKA atklāja rezultātu, kad pēc pārkāpuma pret Zoranu Tosiču 11 metru soda sitienu realizēja Alans Dzagojevs.

Tomēr jau minūti vēlāk dzelteno kartīti saņēma arī Cauņa, turklāt sekojošo soda sitienu PSV izspēlēja ļoti veiksmīgi un panāca neizšķirtu 1:1. Savukārt uzvaru 86.minūtē ar sitienu no soda laukuma robežas PSV futbolistiem izrāva Davijs Propers.

Šī CSKA komandai bija pēdējā spēle pirms ziemas pārtraukuma, turklāt pašlaik to piemeklējis ieildzis neveiksmju periods. Ja pirmajās 14 Krievijas premjerlīgas kārtās tā bija guvusi 11 uzvaras un trīs reizes cīnījusies neizšķirti, kopš novembra sākuma ciesti trīs zaudējumi un reizi spēlēts neizšķirti. Tāpat šajā laikā CSKA nu jau zaudējusi arī trijās UEFA Čempionu līgas cīņās.

Vēl vienā B apakšgrupas mačā Vācijas vicečempioni "VfL Wolfsburg" otrdien savā laukumā ar 3:2 (2:1) pieveica Anglijas premjerlīgas vienību Mančestras "United". Kad 82.minūtē Mančestras komanda panāca 2:2, bet paralēlajā spēlē Amsterdamā bija neizšķirts 1:1, provizoriski izslēgšanas turnīrā bija tieši premjerlīgas grands. Tomēr drīz vien ne tikai PSV iesita, bet arī "United" ielaida un līdz ar to Mančestras komanda palika tikai grupas trešajā vietā.

Spēlē Volfsburgā uzvarētājiem divus vārtus guva brazīlietis Naldu.

Grupas noslēgumā pēc sešām kārtām ar 12 punktiem triumfēja "VfL Wolfsburg", pie desmit punktiem tika PSV, Mančestras "United" savāca astoņus punktus, bet CSKA Eirokausu sezonu noslēdza ar četriem punktiem.

PSV komanda UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīru sasniegusi pirmoreiz kopš 2006./2007.gada sezonas.

Grupu turnīrā, kas risināsies līdz trešdienai, 32 komandas salozētas astoņās apakšgrupās. Pēc divu apļu sacensībām katras grupas divas spēcīgākās vienības iekļūs astotdaļfinālā, bet trešajā vietā palikušās komandas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā.

Čempionu līgas fināls nākamā gada 28.maijā norisināsies "San Siro" stadionā Milānā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!