Foto: LETA

Ar rezultatīvu piespēli Krievijas premjerlīgas čempionāta spēlē svētdien izcēlās pagājušā gada Latvijas labākais futbolists Aleksandrs Cauņa, palīdzot Maskavas CSKA komandai ar rezultātu 2:0 (0:0) savā laukumā pārspēt Kazaņas "Rubin" spēlētājus.

Cauņa laukumā aizvadīja visas 90 minūtes. 82.minūtē tieši Latvijas pussargs pretuzbrukumā izvirzīja viens pret vienu pozīcijā nigērieti Ahmedu Musu. Savukārt kompensācijas laikā Cauņa tika pie brīdinājuma par bīstamu spēli pret pretinieku vārtsargu Gedrju Arlausku.

Pirms tam rezultātu 69.minūtē bija atklājis CSKA futbolists Rasmuss Elms, kurš realizēja 11 metru soda sitienu.

Līdz ar to CSKA komanda izcīnīja astoto uzvaru pēdējās deviņās Krievijas čempionāta spēlēs.

Ar 27 punktiem 12 spēlēs CSKA futbolisti Krievijas čempionāta kopvērtējumā saglabāja otro vietu. Tā par diviem punktiem atpaliek no Mahačkalas "Anži" vienības

Kā ziņots, CSKA komanda ļoti neveiksmīgi aizvadīja pagājušās sezonas Krievijas čempionāta trešo apli un pēdējā kārtā zaudēja kopvērtējuma otro vietu, kas līdz ar to vienībai šosezon liedza iespēju startēt UEFA Čempionu līgā.

Savukārt augustā CSKA ļoti neveiksmīgi nospēlēja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra "play-off" kārtas atbildes mačā ar Zviedrijas komandu Stokholmas AIK, zaudējot vārtus kompensācijas laikā un neiekļūstot grupu turnīrā.

Cauņa pagājušā gada vasarā noslēdza līgumu ar CSKA komandu uz pieciem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!