Latvijas futbola uzbrucējs Aleksandrs Čekulajevs kļuvis par aizvadītā gada labāko vārtu guvēju, vēsta Starptautiskās Futbola vēstures un statistikas federācijas (IFFHS) informācija.

Atgādinām, ka aizvadītajā sezonā Igaunijas čempionāta komandas Narvas “Trans” sastāvā Čekulajevs 35 spēlēs guva 46 vārtus. Tāpat viņš tagad pretendē uz Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) „Zelta futbolzābaku", ko saņem Eiropas klubu rezultatīvākie spēlētāji.

Gada rezultatīvāko spēlētāju sarakstā aiz Latvijas uzbrucēja ar 40 vārtiem 32 spēlēs palika Krištianu Ronaldu no Madrides “Real” un ar 31 vārtu guvumu 31 spēlē Lionels Mesi no Spānijas čempionvienības "Barcelona". Jau vēstījām, ka Mesi pirmdien trešo reizi pēc kārtas tika atzīts par gada labāko futbolistu.

Vēl 2011.gada rezultatīvāko spēlētāju pirmajā pieciniekā bija Vācijas komandas Minhenes "Bayern" uzbrucējs Mario Gomess, kurš guva 28 vārtus un Turcijas kluba Stambulas "Fenerbahce" spēlētājs Alekss. Vēl 28 vārtus guva Antonio di Natale no Itālijas kluba "Udinese" .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!