Foto: LETA
Latvijas virslīgas un kausa čempione futbolā "Riga" pagarinājusi līgumus ar četriem pašmāju futbolistiem - aizsargiem Elvi Stugli, Antonu Kurakinu un Armandu Pētersonu, kā arī pussargu Oļegu Laizānu.

Stuglis iepriekšējā sezonā kļuva par vienu no Rīgas komandas līderiem. Viņš šogad uzspēlēja aizsarga, pussarga un uzbrucēja pozīcijās, lielākoties darbojoties kā centra aizsargam. Stuglis virslīgā piedalījās 19 spēlēs un guva piecus vārtus. Vēl četras spēles viņam bija Latvijas kausa izcīņā. 25 gadus vecais futbolists šosezon Latvijas futbola čempionāta trofeju ieguva trešo gadu pēc kārtas.

Arī 28 gadus vecajam Antonam Kurakinam šī bija itin veiksmīga sezona, jo kreisās malas aizsargs atgriezās Latvijas izlases kandidātu sarakstā. Virslīgā viņš laukumā devās 24 spēlēs, 21 no tām uzsākot pamatsastāvā, un guva vienus vārtus. Ceļā līdz Latvijas kausa trofejai Kurakins piedalījās divās spēlēs.

Tikmēr Armands Pētersons šogad aizvadīja, iespējams, savu labāko sezonu pēdējos gados, spējot palīdzēt gan labās malas aizsarga, gan pussarga pozīcijā. Viņš laukumā virslīgā devās 18 spēlēs, pamatsastāvā bija 12 reizes, pie tam guva arī divus vārtus. 28 gadus vecais futbolists spēlēja arī trīs Latvijas kausa izcīņas mačos, gūstot vienus vārtus.

Visbeidzot Oļegs Laizāns šosezon nospēlēja tikai sezonas pirmo daļu, jo pēc astoņām spēlēm virslīgā, no kurām sešas sāktas pamatsastāvā, pussargs iedzīvojās nopietnā savainojumā, bija vajadzīga operācija un atgūšanās no traumas ritēja līdz pat sezonas beigām. Īpaši nepatīkamu šo situāciju padarīja fakts, ka 31 gadu vecais futbolists pirms savainojuma bija uzņēmis lielisku sportisko formu.

"Riga" komandai ir pievienojušies pussargs Aleksejs Višņakovs un vārtsargs Maksims Uvarenko, turklāt tika pagarināts līgums ar pagājušās sezonas labāko virslīgas futbolistu, vārtsargu Robertu Ozolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!