Foto: Optibet Virslīga

"Metta" otrdien svinēja Salaspilī svinēja uzvaru "Optibet" Latvijas futbola virslīgas piektās kārtas mačā, turnīra tabulā pakāpjoties uz trešo vietu, bet "Valmiera" spēlēja neizšķirti Daugavpilī.

"Valmiera" jau trešajā savstarpējā cīņā Daugavpilī pēc kārtas nespēja pieveikt mājiniekus, spēlējot 1:1 (0:0) ar "Daugavpili".

Pirmajā puslaikā pa dzeltenajai kartītei nopelnīja gan mājinieki (Gļebs Žaleiko), gan viesi (Maksims Toņiševs), bet vārtu gūšanas momenti veidojās pie abiem vārtiem.

46.minūtē Ruana Rodrigesa vietā viesiem laukumā devās Ingars Pūlis, kurš drīz vien atzīmējās ar bīstamu sitienu, glābjot mājinieku vārtsargam Vladislavam Kurakinam.

58.minūtē valmierieši bija spiesti veikt maiņu, kad uzacs savainojumu guva Renārs Varslavāns, viņa vietā laukumā nākot Nikam Dusalijevam.

Gana daudz darba bija viesu vārtsargam Karlosam Kihadam, un 61.minūtē Edgars Ivanovs pietuvojās viesu soda laukumam un neatvairāmi sita vārtu labajā stūrī. Kihadam aizsniedzās līdz bumbai, taču atvairīt nespēja - 1:0 mājinieku labā.

Izlīdzinājumu "Valmiera" panāca 70.minūtē, kad pēc piespēles vārtu priekšā bumbu skāra vārtsargs Kurakins, tā trāpīja aizsargam Mozesam Zūrem, ielidojot vārtu kreisajā stūrī, - 1:1.

Vidzemnieki pirmajās divās spēlēs vārtus neguva (0:0 pret RFS un 0:1 pret "Liepāju"), pēc tam ar 4:0 sagraujot "Audu" un ar 4:3 uzvarot "Tukums 2000"/"Telms" komandu, kura bija panākusi 2:0 pārsvaru.

Daugavpilieši pirmajās divās kārtās zaudēja tukumniekiem (0:1) un "Jelgavai" (1:2), trešajā ar 3:0 guva virsroku pār Salaspils "Super Nova" vienību, bet iepriekšējā kārtā ar 2:3 piekāpās "Metta".

Iepriekšējā sezonā daugavpilieši divreiz savā laukumā nospēlēja neizšķirti (0:0 un 1:1), bet zaudēja Valmierā (0:1 un 1:5).

Salaspils "Super Nova" savā laukumā ar 0:3 (0:2) piekāpās "Metta".

Pārsvars piederēja rīdziniekiem. 18.minūtē Bruno Melnis pēc Mohameta Korreas piespēles ar tālsitienu panāca 1:0, bet piecas minūtes vēlāk jau Korrea no Usmana sova piespēles panāca 2:0.

Pa vidu abiem vārtu guvumiem mājinieki bija spiesti veikt pirmo maiņu, Oļega Laizāna vietā laukumā dodoties Kristeram Lūsiņam.

Mājinieki vistuvāk vārtu guvumam bija 66.minūtē, kad bumba trāpīja pa vārtu stabu, taču drīz viesi ar 11 metru soda sitienu panāca 3:0.

Roberts Zelmanis savā soda laukumā neatļauti traucēja Kristofera Rēķa virzīšanos uz priekšu labajā malā, un 11 metru soda sitienu pārliecinoši realizēja Lūkass Vapne. Viņš bumbu raidīja vārtu kreisajā apakšējā stūrī, bet vārtsargs Vjačeslavs Kudrjavcevs lēca pretējā virzienā.

"Super Nova" pirmajā kārtā zaudēja "Audai" (0:2), otrajā uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus (2:0), bet pēc tam ar 0:3 zaudēja "Daugavpilij" un ar 0:2 - "Jelgavai".

"Metta" komandas sezonas pirmā spēle pret "Liepāju" laika apstākļu dēļ tika pārcelta, pēc tam tika piedzīvots zaudējums cīņā ar "Audu" (0:2), kā arī izcīnītas uzvaras pār "Tukums 2000"/"Telms" (2:1) un "Daugavpils" vienību (3:2).

Iepriekšējā sezonā divreiz uzvarēja "Metta" (1:0 un 3:0), bet divreiz komandas spēlēja neizšķirti (1:1 un 1:1).

Svētdien "Liepāja" ar 3:2 uzvarēja "Jelgavu", pirmdien tukumnieki ar 0:2 zaudēja "Riga", bet spēlē "Auda" - RFS tika fiksēts bezvārtu neizšķirts.

Turnīra tabulas augšgalā ar 13 punktiem piecās spēlēs ir "Riga", tālāk ar deviņiem punktiem piecās cīņās ir RFS, bet uz trešo vietu ar deviņiem punktiem četros mačos pakāpusies "Metta". Piecos mačos astoņus punktus ir guvusi "Valmiera", bet septiņus - "Auda". Seši punkti ir "Liepājai" četrās spēlēs un "Jelgavai" piecās cīņās. Četri punkti piecās spēlēs ir "Daugavpilij", bet pa trim punktiem piecās cīņās sakrājusi "Super Nova" un "Tukums 2000"/"Telms".

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, kamēr Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc aizvadītām 36 spēļu kārtām, katrai komandai savā starpā tiekoties četras reizes. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezona ir zīmīga ar to, ka Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!