Latvijas čempione futbolā "Riga" komanda parakstījusi līgumu ar vārtsargu Frenku Orolu, trešdien ziņo komanda.

21 gadu vecais Orols ir "Skonto" akadēmijas audzēknis. Pagājušajā sezonā Orols spēlēja Latvijas pirmās līgas komandā "Super Nova", kuras rindās trīs spēlēs ielaida sešus vārtus.

Iepriekš karjerā Orols pārstāvējis arī RTU, "Ventspils" un "Metta" komandas. Virslīgas čempionātā Orols vēl nav spēlējis, bet divreiz tika iekļauts ventspilnieku pieteikumā.

2018.gada jūnijā viņš debitēja Latvijas U-19 izlasē un kopš tā laika aizvadījis divas spēles.

Tāpat "Riga" trešdien pēcpusdienā paziņoja par francūža Žana Baptista Leo pievienošanos komandai. 24 gadus vecais uzbrucējs profesionāļa gaitas sāka Francijas komandā "Sochaux".

"Sochaux" sastāvā Leo spēlēja līdz 2017.gadam.

Par uzbrucēju iepriekš interese bijusi no vairākām Eiropas augstākā līmeņa komandām, taču savainojumi futbolistam liedza straujāku karjeras izaugsmi. Pēdējos divus ar pusi gadus francūzis spēlēja Grieķijas spēcīgākā čempionāta komandā "PAS Giannina".

Grieķijas superlīgā uzbrucējs 20 spēlēs guvis trīs vārtus, kā arī divreiz rezultatīvi piespēlējis. Pēc spēka otrajā Grieķijas līgā uzbrucējs 24 mačos izcēlies ar desmit "goliem" un trim piespēlēm.

"Riga" jauno virslīgas sezonu 13.martā sāks ar maču viesos pret "Ventspili", kas trešdien papildināja sastāvu ar pussargu Borisu Bogdaškinu.

31 gadu vecais Bogdaškins pagājušajā sezonā pārstāvēja "Jelgava" komandu, kas šosezon finansiālu grūtību dēļ nestartēs virslīgā.

Pussargs pagājušajā sezonā virslīgas čempionātā aizvadīja septiņas spēles, kurās izcēlās ar vieniem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli. Tāpat viņš divus mačus aizvadīja Latvijas kausā.

Iepriekš karjerā Bogdaškins spēlējis arī "Blāzma", "Riga" un "Valmieras" komandās.

Virslīgā pussargs aizvadījis 283 spēles, kurās izdevies gūt 21 "golu", kā arī 21 reizi rezultatīvi piespēlēt.

"Riga" rindās Bogdaškins ticis kronēts par Latvijas čempionu, bet Latvijas kausu viņš virs galvas cēlis piecreiz.

2019.gada septembrī Bogdaškins debitēja Latvijas izlasē, bet vairāk par vienu spēli viņš nav aizvadījis. Tāpat viņš pārstāvējis Latvijas U-21 izlasi.

Šonedēļ "Ventspils" arī paziņoja par uzbrucēja Marka Kurtiša pievienošanos klubam.

2021.gada sezonā Latvijas futbola virslīgā spēlēs čempione "Riga", otrās vietas ieguvēja RFS, bronzas medaļniece "Valmiera", kā arī "Ventspils", "Liepāja", Jūrmalas "Spartaks", Jūrmalas "Noah", "Metta" un "Daugavpils".

Iepriekšējā sezonā jau trešo reizi pēc kārtas virslīgā uzvaru svinēja "Riga", bet Latvijas kausu ieguva "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!