Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Smagu uzvaru Latvijas futbola čempionāta jaunās sezonas pirmajā spēlē svētdien izcīnīja čempionvienība "Skonto", kas ar 2:1 (1:1) pieveica virslīgas debitanti "FB Gulbene".

Pirmajā puslaikā 13.minūtē Kristaps Blanks vadībā izvirzīja "Skonto", bet 28.minūtē pēc "Skonto" vārtsarga Kaspara Ikstena kļūdas Ēriks Kokins izlīdzināja rezultātu. Uzvaras vārtus čempioniem guva Vladimirs Koļesņičenko, kurš 58.minūtē realizēja "pendeli".

"Skonto" lielāko daļu otrā puslaika bija spiesti praktiski aizvadīt mazākumā. 52.minūtē Koļesņičenko nomainīja traumu guvušo Igoru Tarasovu, un "Skonto" tā bija jau trešā maiņa spēlē. Neilgi pēc tam savainojummu guva "Skonto" aizsargs Kirils Ševeļovs, kuram pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas nācās atgriezties laukumā. Nespējot pilnvērtīgi pildīt aizsarga funkcijas, Ševeļovs tika pārvests uzbrukumā, lai neatstātu komandu mazākumā.


Citās spēlēs svētdien "Jelgava", mača laikā būdama zaudētājos 0:1 un 1:2, ar 3:2 uzvarēja "Jūrmala VV", bet "Liepājas metalurgs" mača izskaņā ar 1:0 izrāva uzvaru pār "FC Jūrmala".

Liepājniekiem uzvaras vārtus, jau spēles kompensācijas laikā realizējot "pendeli", guva Antons Jemeļins. savukārt "Jelgavai" uzvaru atnesa Oļega Malašenoka 88.minūtē gūtie vārti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!