Foto: AFP/Scanpix/LETA

Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) Čempionu līgas ceturtdaļfinālā otrdien pēc uzvarām savā laukumā iekļuva Madrides "Real" un Mančestras "City".

Mančestras "City" ar 2:0 (2:0) pārspēja Menhengladbahas "Borussia". Divu spēļu summā Mančestras klubs triumfēja ar 4:0.

Mančestras klubs vietu ceturtdaļfinālā būtībā nodrošināja jau pēc 18 spēlētām minūtēm.

12.minūtē Kevins de Brujne ar neatvairāmu kreisās kājas sitienu ārpus soda laukuma raidīja bumbu zem viesu komandas vārtu pārliktņa, bet sešas minūtes vēlāk pretuzbrukumā Fila Fodena piespēli, izejot vienam pret viesu vārtsargu Janu Zommeru, izmantoja Vācijā dzimušais Ilkajs Gindoans - 2:0.

"Real" savā laukumā ar 3:1 (1:0) apspēlēja Bergāmo "Atalanta", divu maču summā uzvarot ar 4:1.

"Real" vadībā izvirzījās mača 34.minūtē, kad pēc teicamas Lukas Modriča piespēles bumbu vārtos raidīja Karems Benzemā.

Pārsvaru madridieši nostiprināja spēles 60.minūtā, kad ar vārtsargam netveramu sitienu vārtu kreisajā apakšējā stūrī 11 metru soda sitienu, kas tika piešķirts pēc videoatkārtojuma noskatīšanās.

83.minūtē goda vārtus viesiem pēc teicama brīvsitiena ārpus soda laukuma guva Luiss Muriels, taču jau divas minūtes vēlāk ar trešajiem gūtajiem vārtiem "Real" labā atbildēja minūti iepriekš laukumā uznākušais Marko Asensio - 3:1.

Jau ziņots, ka pirms nedēļas ceturtdaļfinālā iekļuva Parīzes PSG, kas divu maču summā ar 5:2 bija pārāka par "Barcelona", "Liverpool", kas ar 4:0 apspēlēja "Leipzig", "Porto", kas spēlēja 4:4 ar Turīnas "Juventus", taču nākamajā kārtā iekļuva, pateicoties viesos vairāk gūtiem vārtiem, un Dortmundes "Borussia", kas uzvarēja "Sevilla" ar 5:4.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!