Foto: AP/Scanpix

Krievijā uzliesmojis kārtējais rasisma skandāls - trešdien aizvadītajā UEFA Čempionu līgas spēlē starp Maskavas CSKA un Mančestras "City" mājinieku fani regulāri apvainoja viesu komandas melnādainos spēlētājus.

Kā ziņots, "City" komanda trešdien D apakšgrupas spēlē izbraukumā uzvarēja CSKA futbolistus ar 2:1. Krievijas čempionus pārstāv arī Latvijas izlases pussargs Aleksandrs Cauņa, taču viņš vēl joprojām ārstē kājas pirksta lūzumu, tāpēc laukumā iziet vēl nevar.

Rasistiskas ainas pavērās spēles laikā, kad visa mača garumā CSKA fani necenzētiem vārdiem apsauca un izsvilpa viesu melnādainos spēlētājus. Īpaši neapmierināts par notikumiem stadionā bija angļu kluba spēlētājs kotdivuārietis Jaja Turē, kurš pēc spēles izteicās, ka vēlās striktu UEFA rīcību šajā sakarā.

"Protams, es to visu dzirdēju. Tas ir diezgan nožēlojami un skumji, un mēs vēlamies, lai tas vairāk neatkārtotos. UEFA ir jābūt nežēlīgai šajā sakarā, varbūt vajadzētu slēgt stadionus - kaut kas ir jādara,'' bijušais spāņu kluba "Barcelona" spēlētājs izteicās televīzijai "Sky''.

Spēlētājam piekrita arī komandas galvenais treneris Manuels Pelegrīni. ''Tas ir ļoti slikti, ka šādas lietas notiek. Ceru tiks veiktas attiecīgās darbības.''

Kā zināms, Krievijas futbolā rasisma skandāli nav retums. Plašu rezonansi pasaule Krievijai pievērsa pirms diviem gadiem, kad vietējā čempionāta spēles laikā starp Sanktpēterburgas "Zeņit" un Mahačkalas "Anži" kāds līdzjutējs kādreizējam Brazīlijas izlases futbolistam Robertu Karlušam piedāvāja banānu.

UEFA pagaidām nav sniegusi atbildi saistībā ar trešdienas notikumiem.

D grupas kopvērtējumā līdervienība ar deviņiem punktiem ir pašreizējā Vācijas un Eiropas labākā komanda Minhenes "Bayern", bet seši ir Mančestras kluba rēķinā. Savukārt CSKA tikusi pie trim punktiem, bet Plzeņas "Viktoria" no Čehijas līdz šim punktus nav guvusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!