Foto: AP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā futbolā otrdien pārsteigumu sarūpēja Doņeckas ”Šahtar”, kas E grupas spēlē savā laukumā ar 2:1 pieveica pērnās sezonas trofejas ieguvējus ”Chelsea”.

Jau mača trešajā minūtē brazīlietis Alekss Teišeira guva mājiniekiem pirmos vārtus, bet otrā puslaika sākumā viņa tautietis Ferdinadinju panāca 2:0. Vienus vārtus ”Chelsea” atguva tikai mača izskaņā, kad precīzs bija 21 gadu vecais brazīlietis Oskars.

Citā šīs grupas spēlē par pārsteigumu parūpējās arī Dānijas čempioni ”Nordsjælland”, kas Kopenhāgenā nospēlēja 1:1 ar ”Juventus”. Mača 50.minūtē Mikaēls Bekmens vadībā izvirzīja mājiniekus, bet Turīnas klubs no zaudējuma izglābās 81.minūtē pēc Mirko Vučiņiča gūtajiem vārtiem.

Pēc trīs kārtām šajā grupā ”Šahtar” ir septiņi punkti, ”Chelsea” – četri, pa vienu vēl mazāk ir ”Juventus”, bet dāņu čempioniem ir viens punkts.

Vēl otrdien F grupā Baltkrievijas čempionu BATE uzvaras gājienu apturēja ”Valencia”, kas uzvarēja viesos ar 3:0. Savukārt Minhenes ”Bayern” viesos ar 1:0 apspēlēja ”Lille”. Šajā grupā pēc trīs spēlēm pa sešiem punktiem ir ”Bayern”, ”Valencia” un BATE, bet ”Lille” ir trīs zaudējumi.

Tikmēr G grupā spāņu futbola grands ”Barcelona” mājās izrāva uzvaru 2:1 pār Glāzgovas ”Celtic”. Mača 18.minūtē ”Barcelona” futbolists Havjers Maskerano neveiksmīgi nospēlēja soda laukumā un raidīja bumbu savos vārtos, bet pirmā puslaika pēdējās sekundēs Andress Injesta izlīdzināja rezultātu. Uzvaru Katalonijas klubam atnesa Hordi Alva, kurš vārtus guva otrā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē.

Atgādinām, ka citā šīs grupas spēlē Maskavas ”Spartak” savās mājās ar 2:1 pieveica ”Benfica”. Tagad kopvērtējumā šajā grupā ”barcelona” ir deviņi punkti, četrus punktus iekrājuši ”Celtic” futbolisti, trīs punkti ir ”Spartak”, bet ”Benfica” ar vienu punktu ir pēdējā vietā.

Savukārt H grupā trešo uzvaru trīs spēlēs izcīnīja ”Manchester United”, kas savās mājās atspēlējās no 0:2 un ar 3:2 pieveica ”Braga”. Portugāles komandai jau līdz 20.minūtei divus vārtus bija guvis Alans, tādējādi šokējot mājinieku līdzjutējus.

Tomēr pēc piecām minūtēm Havjers Ernandess vienus vārtus atguva, 62.minūtē Džonijs Evanss izlīdzināja rezultātu, bet 75.minūtē Ernandess ar saviem otrajiem vārtiem mačā atnesa mančestriešiem uzvaru,

Citā šīs grupas spēlē ”Galatasaray” savās mājās cīnījās neizšķirti 1:1 ar ”CFR Cluj”. Pēc trīs spēļu kārftām ”Manchester United” ir deviņi punkti, četri punkti ir ”CFR Cluje”, trīs punkti – ”Braga”, bet viens – ”Galatasaray”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!