Foto: LETA
Latvijas čempione futbolā "Riga" sestdien "Optibet" virslīgas spēlē otrajā puslaikā demonstrēja aktīvu sniegumu un pretinieku vārtos iesita trīs "golus", izcīnot uzvaru pret "Daugavpili".

"Riga" mājās ar 3:1 (0:0) pieveica "Daugavpili".

Rīgas komandā vārtus guva Stefans Paničs, Romāns Debelko un Džordans Nkololo. Latgales komandā vienīgos vārtus guva Kirils Makejevs.

Iniciatīva spēlē jau no pirmajām minūtēm piederēja čempioniem, taču vārtus gūt neizdevās. Puslaika vidū spēli bieži pārtrauca soģa svilpe, kas sekoja pēc spēlētāju divcīņām. 33.minūtē spēle kājas muskuļa savainojuma dēļ beidzās rīdziniekam Antonijam Černomordijam. 36. un 37.minūtē daugavpilieši ieguva iespēju izpildīt stūra sitienu, bet cerētais rezultāts netika sasniegts.

Otrais puslaiks jau pašā sākumā bija notikumiem piesātināts. Pēc vienas no epizodēm Ritvars Rugins saņēma dzelteno kartīti, bet 51.minūtē izspēlētu stūra sitienu ar precīzu raidījumu vārtos no tuvas distances noslēdza Paničs. "Riga" ofensīva neapsīka un jau 58.minūtē pēc sitiena ar galvu Nkololo raidītā bumba norībināja vārtu pārliktni.

Vēl divas minūtes vēlāk iepretim vārtiem uz soda laukuma līnijas bumbu saņēma Felipe Brisola, bet brazīlieša raidījums lidoja nedaudz garām labajam vārtu stabam. Rezultātu dubultot izdevās 74.minūtē, kad savu vienu no daudzajām iespējām beidzot izmantoja Nkololo. Sešas minūtes vēlāk lieliskā sitiena pozīcijā nonāca daugavpilietis Namdi Činoso-Ofors, taču uzbrucējs nominstinājās un neizdarīja sitienu.

Drošus pamatus uzvarai 83.minūtē ielika Debelko, kurš brīdi iepriekš tika noklupināts soda laukumā, bet pēc tam realizēja 11 metru soda sitienu. Jau kompensācijas laika otrajā minūtē Roberts Ozols lieliski atvairīja daugavpilieša sitienu, taču pusminūti vēlāk "sauso" spēli nepieļāva Makejevs.

Līdz šai spēlei "Riga" savu šīs sezonas vienīgo zaudējumu piedzīvoja otrajā kārtā, kad ar 1:2 piekāpās "Spartakam". Pārējos dueļos ar 2:0 uzvarēta "Liepāja" un "Valmiera", bet ar 3:0 pieveikta "Jelgava". Daugavpilieši šo sezonu iesākuši necerēti labi, četrās spēlēs uzvaras un zaudējumus dalot uz pusēm. Pirmajās divās kārtās piedzīvoti "sausie" zaudējumi - 0:2 pret "Liepāju" un 0:1 pret "Jelgavu", bet nākamajās divās cīņās gūti jau desmit vārti - 6:0 pret "Tukums 2000"/TSS un 4:2 pret "Metta".

Pirms sestdienas dueļa ar diviem vārtiem "Daugavpils" vienībā jau izcēlies Namdi Činoso-Ofors, bet iepriekšējā duelī pret "Metta" savu rēķinu atklāja arī pieredzējušais Valērijs Afansajevs. Divus vārtus šajā sezonā Rīgas klubā jau iesitis Felipe Brisola.

"Daugavpils" klubam šajā duelī nevarēja palīdzēt Džošua Ogene-Očuko, kurš līdz šim guvis vienus vārtus, bet iepriekšējā duelī ar "Metta" jau pirmajā puslaikā saņēma sarkano kartīti.

Aizvadītajā sezonā abas komandas tikās četras reizes, visās "sauso" uzvaru svinot "Riga" - 1:0, 3:0, 4:0 un 2:0.

Piektdien piektajā kārtā "Metta" viesos ar 3:1 uzvarēja "Tukums 2000"/TSS, bet "Valmiera" savā laukumā izrāva neizšķirtu 2:2 pret Jūrmalas "Spartaku". Tikmēr sestdien Kurzemes derbijā "Ventspils" mājās ar 2:1 (1:0) uzveica "Liepāja".

Pēdējā sestās kārtas duelī tiksies RFS un "Jelgava". Pirmie sestās kārtas mači paredzēti 7.jūlijā.

Jau ziņots, ka Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde, ņemot vērā esošo situāciju Latvijas teritorijā saistībā ar Covid-19 izplatības ierobežošanu, pieņēmusi lēmumu no 1.jūlija atcelt ierobežojumu skatītājiem pašmāju futbola sacensībās atrasties tribīnēs. No piektdienas virslīgas un citās LFF organizētajās sacensībās būs atļauta skatītāju klātbūtne, izdarot attiecīgos grozījumus LFF organizēto sacensību sanitārajā protokolā.

Kā ceturtdien noskaidroja aģentūra LETA, pirmo kārtu ar atvērtām tribīnēm klātienē varētu apmeklēt no 150 līdz 1000 skatītāju, atkarībā no klubu stadionu kapacitātes.

Virslīgas līderpozīcijā ar 12 punktiem četrās spēlēs ir RFS, bet tikpat punktu ir arī "Riga", kas aizvadījusi par maču vairāk. Ar desmit punktiem seko "Ventspils", par trim mazāk ir Jūrmalas "Spartakam", bet pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils" un "Metta" komandas. Piecus punktus guvusi "Valmiera", bet "Tukums 2000"/TSS piecos dueļos palikusi bešā.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Trīs mēnešu piespiedu pauzes dēļ šosezon četru plānoto apļu vietā tiks aizvadīti trīs.

Šobrīd plānots, ka četras no piecām kārtas spēlēm būs vērojamas kanālā "Sportacentrs.com TV", bet viena - kanālā "Best4Sport TV".

Jau otro sezonu turnīra ģenerālsponsors ir uzņēmumu grupa "Optibet".

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!