Foto: F64

Latvijas čempione futbolā "Riga" piektdien "Optibet" virslīgas mačā savā laukumā dramatiskā izskaņā ar rezultātu 2:1 (0:0) uzvarēja Daugavpils "Noah Jurmala" komandu.

Uzvaras vārtus kompensācijas laikā guva Antonijs Černomordijs, kurš arī abu komandu iepriekšējā savstarpējā spēlē izglāba rīdziniekus no punktu zaudēšanas.

Viesiem šajā mačā bija pieejami tikai divi rezervisti.

Pirmajā puslaikā "Riga" futbolisti nespēja apliecināt savu pārspēku un pārvērst rezultātā. Turpretī "Noah Jurmala" savu iespēju izmantoja - spēles 56.minūtē Oleksijs Babirs pie labā staba netraucēts ar galvu ieraidīja bumbu vārtos.

Sešas minūtes vēlāk Junusa Muritala spēcīgi sita nedaudz pāri vārtiem, bet vēl pēc tam Mikaēla Soisalo sitienu neitralizēja Vladislavs Skrupskis. "Riga" rezultātu izlīdzināja vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām, kad soda laukumā veikli bumbu vārtos raidīja Žans Batists Leo.

Par "Riga" glābēju atkal kļuva Černomordijs, kurš otrā puslaika kompensācijas laika ceturtajā minūtē pie vārtiem uzvarēja gaisa divcīņu un ar galvu raidīja bumbu mērķī - 2:1.

Rīdzinieki jūnija četrās spēlēs izcīnījuši trīs uzvaras, vienīgo neveiksmi ar 1:3 ciešot pret konkurenti RFS. Pēdējā mačā čempionvienība ar 1:0 uzvarēja "Valmieru", bet pirms mača ar RFS izdevās pieveikt "Noah Jurmala" (1:0). Tikmēr Daugavpils komanda zaudējusi iepriekšējās sešās spēlēs. Maija izskaņā ar 0:7 graujošs zaudējums piedzīvots pret "Riga", bet nākamajās piecās spēlēs izdevās gūt vien trīs vārtus, piedzīvojot vēl piecus zaudējumus.

Sakrāto brīdinājumu dēļ "Noah Jurmala" šajā mačā nevarēja palīdzēt Aleksejs Grjaznovs.

"Riga" komandā ir trīs labākie virslīgas vārtu guvēji, taču 13 vārtus guvušā Stefana Miloševiča otro spēli pēc kārtas nebija komandas pieteikumā. Junusa Muritala seko ar deviņiem vārtiem, bet septiņi ir Mikaelam Soisalo. "Noah Jurmala" komandā pa diviem vārtiem guvuši Oleksijs Babirs un Mirakls Nvaorisa, kurš smagas traumas dēļ sezonu neturpina.

Jau ziņots, ka pirms tam Jūrmalas "Spartaka" komanda mājās ar rezultātu 2:0 (0:0) uzvarēja "Daugavpili".

Patlaban RFS Jāņa Skredeļa vārdā nosauktajā stadionā cīnās ar "Valmieru".

Sestdien vienīgajā virslīgas spēlē tiksies "Liepāja" un "Metta".

Virslīgas kopvērtējuma tabulā pirmo vietu ar 34 punktiem 13 spēlēs ieņem RFS, bet tālāk ar 32 punktiem 15 dueļos ir "Riga", kamēr pirmo trijnieku ar 26 punktiem 13 cīņās noslēdz "Valmiera". Aiz pirmā trijnieka ar 16 punktiem 12 mačos ir "Liepāja", bet tālāk ar 15 punktiem 13 un 14 cīņās ir "Daugavpils" un Jūrmalas "Spartaks". Sesto vietu ar deviņiem punktiem 13 mačos ieņem "Metta", bet pēdējā ar trim punktiem 11 spēlēs ir Daugavpils "Noah Jurmala".

Šī gada virslīgas čempions noskaidrosies četru apļu turnīrā. Sākotnēji tika ziņots, ka kalendārs tiks veidots tā, lai būtu pēc iespējas ērtāks futbola līdzjutējiem. Tāpat tika solīts, ka spēles tikpat kā nepārklāsies, turklāt kārtas pārsvarā tiks izspēlētas divās - trijās dienās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!