Foto: Vida Press

Anglijas premjerlīgas klubam "Chelsea" par nepilngadīgu spēlētāju piesaistīšanu draud aizliegums divus gadus parakstīt līgumus ar futbolistiem, ziņo ārzemju mediji.

FIFA trīs gadus ilgā izmeklēšana atklājusi, ka "Chelsea" parakstījuši līgumu ar 19 nepilngadīgiem spēlētājiem, no kuriem 14 nebija sasnieguši 18 gadu vecumu, atsaucoties uz "Football Leaks", ziņo franču portāls "Mediapart". Pēc viņu rīcībā esošās informācijas, FIFA integritātes un atbilstības departaments ieteicis "Chelsea" piemērot aizliegumu uz diviem gadiem veikt transfērus, kā arī piemērot soda naudu 45 tūkstošu mārciņu apmērā.

Londonas klubs izplatītajā paziņojumā apgalvo, ka šīs izmeklēšanas gaitā "pilnībā sadarbojies ar FIFA" un ka "nodrošinājis pierādījumus", ka viss noticis "atbilstoši FIFA noteikumiem".

Par izmeklēšanas sākumu attiecībā uz "Chelsea" FIFA paziņoja 2017. gada rudenī.

Viens no izmeklēšanas objektiem bija Burkinafaso futbolists Bertrāns Traore, kurš savu pirmo profesionāļa līgumu ar "Chelsea" parakstīja 2013. gadā, būdams 18 gadus vecs, bet līdz 2014. gada janvārim viņš netika piereģistrēts Anglijas Futbola asociācijā (FA).

Iepriekš par līdzīgiem pārkāpumiem sodīti abi Madrides vadošie klubi, "Real" un "Atletico" un "FC Barcelona".

FIFA ir virkne noteikumu, kas paredz, kādos gadījumos 18 gadus vecumu nesasnieguši futbolisti var parakstīt līgumu ar ārzemju klubiem, piemēram, viņu vecāki pārcēlušies uz attiecīgo valsti ar futbolu nesaistītu iemeslu dēļ vai ģimene dzīvo 100 kilometru attālumā no kluba.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!