Foto: Reuters/Scanpix

Londonas "Chelsea" vienība svētdien viesos ar 1:0 (1:0) uzvarēja "Middlesbrough" komandu, turpinot savu uzvaru sēriju un kļūstot par Anglijas premjerlīgas līderi.

Antonio Kontes trenētās komandas labā vienīgos vārtus guva Djegu Košta, kurš cīņas 41.minūtē bija veiklākais pretinieku soda laukumā pēc "Chelsea" izpildīta stūra sitiena.

Košta guva savus desmitos vārtus sezonā, savukārt "Chelsea" turpinājumā minimālo pārsvaru nosargāja un premjerlīgā izcīnīja sesto uzvaru pēc kārtas. Zīmīgi, ka šajos mačos Londonas klubs nav ielaidis vārtus, kamēr pretinieki šajā posmā pārspēti jau 17 reizes.

Jau ziņots, ka sestdien Mančestras "City" vienība ar 2:1 (1:0) viesos uzveica Londonas "Crystal Palace", uzvarētāju rindās abus vārtus gūstot kotdivuāriešu pussargam Jajam Turē, kurš pirms tam bija kritis kluba galvenā trenera Hosepa Gvardiolas nežēlastībā.

Rudenī Turē aģents Dimitrijs Seluks vairākkārt apvainoja Gvardiolu, jo kotdivuārietim vairs regulāri neatradās vieta komandas sastāvā, turklāt viņš netika pieteikts arī UEFA Čempionu līgas turnīram. Seluka attieksme pamatīgi sadusmoja Gvardiolu, kurš solīja Turē vairs neiekļaut komandā, ja vien aģents spāņu speciālistam neatvainosies.

Šī mēneša sākumā Turē sava aģenta vārdā atvainojās trenerim un tas ļāva sestdien viņam aizvadīt pirmo maču kopš augusta.

Tikmēr punktus sestdien zaudēja iepriekšējā līdere "Liverpool", viesos cīnoties 0:0 (0:0) ar "Southampton" futbolistiem. Mača gaitā vārtu rāmī lidoja vien divi no 15 "Liverpool" sitieniem.

Šosezon bez zaudējumiem joprojām ir Totenhemas "Horspur" komanda, kas atspēlējās no iedzinējiem un savā laukumā ar 3:2 (0:1) pieveica Vesthemas "United". Vien 88.minūtē Harijs Keins panāca izlīdzinājumu 2:2, bet pēc tam viņš pats jau kompensācijas laikā realizēja 11 metru soda sitienu.

Savukārt Mančestras "United" nenoturēja uzvaru un viesos cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar Londonas "Arsenal" futbolistiem. Slaveno treneru Žuzē Mourinju un Arsēna Vengera vadīto vienību duelī 68.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja spānis Huans Mata, tomēr 89.minūtē uz maiņu nākušais francūzis Olivjē Žirū izrāva "Arsenal" futbolistiem neizšķirtu.

Zīmīgi, ka pašreizējais Mančestras "United" galvenais treneris Mourinju joprojām premjerlīgas ietvaros nekad nav zaudējis Vengera vadītajai "Arsenal" vienībai. Savukārt "Arsenal" komanda "Old Trafford" stadionā nav spējusi uzvarēt jau desmit gadus. Tomēr šosezon sekmīgāk darbojas tieši galvaspilsētas vienība, kas bez zaudējumiem visos turnīros ir jau 17 mačos pēc kārtas, bet Mančestras komanda pēdējās deviņās līgas spēlēs guvusi vien divas uzvaras.

Kopvērtējumā tagad "Chelsea" ir 28 punkti, bet par punktu mazāk iekrājušas "Liverpool" un Mančestras "City". Tālāk ar 25 punktiem seko "Arsenal", kas par punktu apsteidz Totenhemas "Hotspur", bet Mančestras "United" ar 19 punktiem ir vien sestajā pozīcijā. Pie 19 punktiem šosezon ir tikusi arī Liverpūles "Everton".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!