Foto: EPA/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komandas Londonas "Chelsea" galvenais treneris Mauricio Sarri aicināja radīt likumu, kas apturētu mačus, ja tajos bijuši rasistiski aizvainojumi.

Pēdējos gados futbolā pastiprināti uzplaiksnījusi rasisma problēma, kas jaunā līmenī pacēlās pirmdien Melnkalnē notikušajā 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā, kur vietējā izlase tikās ar Angliju. Šajā cīņā tādi angļu futbolisti kā Rahīms Stērlings un Kalums Hadsons-Odoi tika rasistiski aizvainoti no Melnkalnes līdzjutēju puses.

"Domāju, ka vajadzētu izveidot likumu, kas liktu pārtraukt spēli un komandām doties uz ģērbtuvēm, ja izskanētu rasistiski aizvainojumi," neslēpa Sarri.

Iepriekš Sarri strādājis Itālijā, kur arī rasisms ir problēma.

"Domāju, katrā valstī ir tik stulbi cilvēki, tāpēc tā ir liela problēma," atzina "Chelsea" stūrmanis. "Uzskatu, ka ir nepieciešama jauna pieeja. Iespējams, vispirms vajadzētu vienkārši maču apturēt uz desmit minūtēm."

Vēl martā "Chelsea" futbolists Hadsons-Odoi tika rasistiski apvainots UEFA Eiropas līgas spēlē pret Ukrainas klubu Kijevas "Dinamo", kamēr Stērlings arī pirms pirmdienas mača vairākkārt saņēmis diskriminējošus apvainojumus.

Savukārt Totenhemas "Hotspur" līderis Herijs Keins iepriekš šonedēļ izteicās, ka viņš būtu gatavs aicināt komandu pamest laukumu, ja tās spēlētāju virzienā izskanēs rasistiski aizvainojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!