Foto: AFP/Scanpix/LETA

Anglijas premjerlīgas klubam Londonas "Chelsea" atkal atļauts pārdot biļetes uz mājas spēlēm pēc tam, kad tika veiktas izmaiņas tā licencē, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka "Chelsea" īpašniekam Romānam Abramovičam piemērotas sankcijas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā, jo viņš ir pietuvināta persona Kremļa vadonim Vladimiram Putinam. Sakarā ar Abramovičam piemērotajām sankcijām viņš nedrīkst gūt peļņu Lielbritānijā, tāpēc viņa īpašumā esošā "Chelsea" nevarēja pārdot biļetes uz spēlēm.

Tomēr šī situācija tagad ir labota. "Chelsea" licencē veiktas izmaiņas, un ieņēmumus no biļešu pārdošanas saņems premjerlīga, kas pēc tam naudu sadalīs attiecīgajai pusei.

"Chelsea" pieprasījusi, lai visa nauda, kas iegūta no biļešu pārdošanas, ko klubs būtu saņēmis, tiktu ziedota Ukrainas kara upuriem. Premjerlīga tuvākajā laikā paziņos, kura labdarības organizācija uzņemsies šo darbu.

Lielbritānijas sporta ministrs Naidžels Hadlstons sacīja, ka viņi ir nodrošinājuši visu, lai klubs var spēlēt, vienlaikus turpinot sankciju režīmu.

Jau ziņots, ka īsi pēc sankciju piemērošanas Abramovičam, viņš vēlējās klubu pārdot, taču process uz kādu laiku ir apstādināts sakarā ar to, ka viņš nedrīkst gūt peļņu Lielbritānijas teritorijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!