Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta komandai Londonas "Chelsea" pievienojies talantīgais beļģu vārtsargs Tibo Kurtuā.

19 gadus vecais vārtsargs ar Londonas klubu parakstījis līgumu uz pieciem gadiem.

Kā vēsta beļģu mediji, "Chelsea" komanda Kurtuā līdz šim pārstāvētajam Beļģijas klubam "Genk" par vārtsarga pāreju samaksāja apmēram deviņus miljonus eiro (6,3 miljonus latu).

Kurtuā spēles stila ziņā nereti tiek salīdzināts ar pazīstamo Nīderlandes vārtsargu Edvīnu van der Sāru, kurš pēc aizvadītās sezonas beidza futbolista karjeru.

"Mēs saņēmām neticamu piedāvājumu no "Chelsea" komandas. Mums nebija citas izvēles, kā palaist mūsu vārtsargu uz Londonu," izteicās "Genk" komandas direktors Dirks Degrēns.

"Tomēr man ir dalītas sajūtas par šo darījumu, jo vēlējos, lai Tibo vēl pāris sezonas spēlē mūsu komandā," piebilda Degrēns.

Kurtuā "Genk" spēlēja kopš 2009.gada un šajā laikā komandas rindās aizvadīja 41 spēli.

Kā ziņots, "Chelsea" aizvadītās sezonas premjerlīgas čempionāta kopvērtējumā ar 71 punktu 38 spēlēs ieņēma otro vietu, par deviņiem punktiem atpaliekot no čempioniem Mančestras "United".

Savukārt "Genk" futbolisti pagājušajā sezonā kļuva par Beļģijas vicečempioniem.

Jau vēstīts, ka Londonas klubs maija beigās no komandas treneru korpusa galvgaļa padzina itāļu speciālistu Karlo Ančeloti, viņa vietā ieceļot Portugāles speciālistu Andrē Villašu-Boašu.

LETA jau ziņoja, ka Villašs-Boašs aizvadītajā sezonā "Porto" komandai palīdzēja triumfēt UEFA Eiropas līgā, Portugāles čempionātā un Portugāles kausa izcīņā. Tāpat, uzvarot Eiropas līgā, viņš 33 gadu un 213 dienu vecumā kļuva par jaunāko treneri, kas to spējis izdarīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!