Foto: AP/Scanpix

Par UEFA Eiropas līgas čempioniem trešdien kļuva Anglijas klubs Londonas "Chelsea", kas finālmačā ar rezultātu 2:1 (0:0) kompensācijas laikā izrāva uzvaru pār Portugāles vienību Lisabonas "Benfica".

Spēles pirmos vārtus mača 60.minūtē guva londoniešu uzbrucējs Fernando Torress, bet astoņas minūtes vēlāk izlīdzinājumu panāca Oskars Kardozo. Mača kompensācijas laika trešajā minūtē Braņislavs Ivanovičs izrāva savai komandai uzvaru, kas ļāva iegūt UEFA Eiropas līgas trofeju.

Pēc šī panākuma "Chelsea" kļuvusi par pirmo komandu, kurai vienlaicīgi pieder divi Eiropas spēcīgāko klubu turnīru tituli. Kā zināms, aizvadītajā sezonā "Chelsea" kļuva par UEFA Čempionu līgas uzvarētājiem.

Abas komandas šo sezonu sāka UEFA Čempionu līgā, tomēr nepārvarēja grupu turnīru, ierindojoties trešajā vietā apakšgrupā. Līdz ar to Eiropas līgā gan "Chelsea", gan "Benfica" iekļuva kā "laimīgās zaudētājas".

Līdz šim "Chelsea" Eirokausu sacensībās bija triumfējusi trīs reizes - 1971. un 1998.gadā Eiropas Kausu ieguvēju kausā, bet pērn UEFA Čempionu līgā. Tāpat 1998.gadā "Chelsea" bija labākā arī Eiropas Superkausā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!