Foto: Reuters/Scanpix

Par Anglijas čempioniem futbolā piektdien pēc viena gada pārtraukuma kļuva Londonas "Chelsea" vienība.

"Chelsea" futbolisti piektdien Anglijas premjerlīgas spēlē izbraukumā ar 1:0 (0:0) pārspēja Vestbromvičas "Albion", nodrošinot sev titulu.

Londonas klubam šajā mačā bija grūtības ar vārtu gūšanu, taču Mišī Matšuajī, kurš laukumā bija nācis vien pirms dažām minūtēm, 82 .minūtē pēc cīņas pretinieku soda laukumā guva vienīgos vārtus šajā spēlē. Tie arī atnesa "Chelsea" komandai uzvaru šīs sezonas premjerlīgas kopvērtējumā.

Pateicoties šai uzvarai, "Chelsea" pārsvars pār tuvāko sekotāju Totenhemas "Hotspur" tagad ir desmit punkti. Konkurentiem līdz sezonas beigām atlicis aizvadīt tikai trīs spēles, kurās maksimāli iespējams iegūt deviņus punktus, līdz ar to "Chelsea" kļuvusi tuvākajiem sāncenšiem neaizsniedzama.

Šis "Chelsea" vēsturē ir sestais premjerlīgas tituls un piektais, kopš to savā īpašumā pārņēmis krievu miljardieris Romāns Abramovičs. Iepriekšējo reizi Londonas klubs par labāko Anglijā kļuva 2015. gadā, bet aizvadītā sezona tam bija pagalam neveiksmīga, kā rezultātā tas ne tikai neaizstāvēja trofeju, bet pat nekvalificējās Eirokausiem, ierindojoties tikai desmitajā vietā kopvērtējumā.

Anglijas premjerlīgas kopvērtējumā "Chelsea" ar 87 punktiem 36 spēlēs ir līdere, bet 77 punkti 35 mačos ir "Hotspur" kontā. Trešā ar 70 punktiem 36 cīņās ir "Liverpool", kam ar 69 punktiem 35 spēlēs seko Mančestras "City". Savukārt pirmajam četriniekam ar 66 punktiem seko Londonas "Arsenal", kamēr sestā ar 65 punktiem ir Mančestras "United".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!