Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas futbola izlases spēlētājs Andrejs Cigaņiks ceturtdien UEFA Eiropas līgas mačā izcēlās ar aktīvu spēli, taču ar to nebija gana, lai Ukrainas komanda Luhanskas "Zorja" saglabātu cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Zorja" G apakšgrupas spēlē savā laukumā ar rezultātu 1:0 (0:0) uzvarēja "Leicester City", kas spēlē Anglijas premjerlīgā.

Ukrainas klubs šajā kārtā cerēja uz "Braga" neveiksmi pret Atēnu AEK. Ja Portugāles vienība būtu spēlējusi kaut vai neizšķirti, "Zorja" vēl saglabātu cerības par izslēgšanas spēlēm.

Cigaņiks laukumā pavadīja visu spēli un 32. minūtē nopelnīja dzelteno kartīti. Latvijas izlases futbolists teju visu maču nevairījās spēlēt augstu, bieži "presējot" "Leicester City" viduslīnijas spēlētājus.

Mača 35. minūtē Cigaņiks no aptuveni 20 metriem izdarīja spēcīgu sitienu pa vārtiem, bet Denijas Vords glāba savu komandu.

"Zorja" jau no pirmās spēles minūtes biežāk devās uzbrukumā un centās izkārtot labas vārtu gūšanas iespējas. Ilgie pūliņi atmaksājās 84. minūtē, "Zorja" vadībā izvirzot Alahjaram Sajadmanešam, kurš vārtus guva slīdējumā pa zālienu. Viņu pie kreisā vārtu staba pamanīja Deniss Favorovs.

Jau kompensācijas laika trešajā minūtē Ukrainas klubu no neizšķirta glāba Nikola Vasiljs, kurš kreisajā vārtu stūrī neļāva ielidot Džengiza Indera sistajai bumbai.

Citā šīs grupas spēlē Portugāles "Braga" viesos ar rezultātu 4:2 (3:1) uzvarēja Atēnu AEK.

Uzvaras vārtus pirmā puslaika galotnē "Braga" komandā guva Rikardu Horta. Tāpat ar vārtiem izcēlās arī Rikardu Esadžiu, Tormena un Vandersons Galeno.

AEK rindās precīzi sita Stavross Vasilantonopuloss un Nelsons Oliveira.

Pirmajā vietā G grupā ar desmit punktiem ir "Leicester City", tikpat punktus iekrājusi arī "Braga", kamēr "Zorja" seko ar sešiem punktiem, bet AEK tikusi pie trim punktiem.

Fināls šogad 26. maijā tiks aizvadīts Gdaņskā, kur titulmačam bija jānotiek jau pagājušajā sezonā, bet Covid-19 izplatības dēļ tika pārcelts uz Ķelni. Pēc gada fināls paredzēts Seviljā, bet 2023. gadā - Budapeštā.

Pērn finālā "Sevilla" no Spānijas ar 3:2 uzvarēja Milānas "Inter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!