Foto: Latvijas Futbola federācija

RFS un "Audas" futbola komandas trešdien, 19. oktobrī, "Skonto" stadionā Rīgā aizvadīs finālcīņu par "Atbildīgas spēles" Latvijas kausu.

Mačs sāksies plkst.20.

RFS finālā spēlēs trešo reizi vēsturē un lūkos atkārtot 2019. un pērnā gada paveikto, kad savā rīcībā ieguva trofeju. "Auda" kausa finālā spēlēs pirmo reizi vēsturē.

Latvijas kausa fināls ir svarīgs arī Eirokausu ceļazīmju sadalē. RFS uzvaras gadījumā nākamajā sezonā kontinenta klubu turnīros Latviju pārstāvēs "Valmiera", "Riga", RFS un "Liepāja", bet "Audas" panākuma gadījumā starptautiskajā arēnā bez ķekavniekiem spēlēs trīs Latvijas čempionāta medaļnieces, no kurām viena būs "Valmiera", bet pārējās divas, visticamāk, abas Rīgas vienības.

Abas komandas šajā sezonā aizvadījušas četras savstarpējas spēles Latvijas futbola virslīgā. Divi mači noslēdzās bezvārtu neizšķirti, vienā ar 1:0 uzvarēja RFS, pateicoties Petra Mareša realizētam 11 metru soda sitienam, bet pēdējā cīņā bija neizšķirts 1:1. "Audai" vārtus guva Aleksejs Saveļjevs, bet RFS rindās atzīmējās Kevins Frīzenbihlers.

Virslīgas komandas kausa izcīņā iesaistījās no astotdaļfināla. RFS ceļā uz finālu uzvarēja Jūrmalas "Spartaks" komandu (4:0), "Tukums 2000"/"Telms" vienību (4:1) un "Grobiņu" (5:0). Savukārt "Auda" apturēja "Daugavpili" (2:1), "Valmieru" (0:0, p.s.s - 6:5) un "Jelgavu" (6:1).

"Skonto" stadionā Latvijas kausa fināls pēdējoreiz notika 2017.gadā, bet kopumā šajā stadionā fināls risināsies 14.reizi.

Latvijas kausa izcīņas vēsturē kopš 1936.gada pie prestižās trofejas tikušas 38 dažādas klubu komandas, bet kopš valsts neatkarības atgūšanas kausu virs galvas cēlušas 12 dažādas vienības.

Pašreizējā trofejas glabātāja ir RFS komanda, kas pērn Valmierā finālā ar 1:0 uzveica "Liepāju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!