Foto: Reuters/Scanpix

Viens no Starptautiskās Futbola federācijas (FIFA) galvenajiem sponsoriem dzērienu ražotājs "Coca-Cola" un ātrās ēdināšanas uzņēmums "McDonalds" izplatījis aicinājumu korupcijā aizdomās turētajam FIFA prezidentam Sepam Blateram nekavējoties atkāpties, vēsta aģentūra "Bloomberg".

Viņa aiziešana ļautu sākties "ticamam un ilgtspējīgam reformu procesam. "Ar katru dienu FIF tēls un reputācija turpina sagrūt," norāda "Coca-Cola". Tāpat organizācijai nepieciešamas vispārējas un steidzamas reformas, ko var īstenot tikai cilvēks ar neatkarīgu pieeju.

Iepriekš "Coca-Cola" jau aicinājusi FIFA izveidot neatkarīgu komisiju, kas īstenotu reformas šajā organizācijā un atgūtu futbola cienītāju uzticību.

Savukārt ātrās ēdināšanas ķēdes "McDonald's" uzņēmuma pārstāvis, kas arī ir viens no FIFA sponsoriem, BBC atzinis, ka Blatera atkāpšanās ''būtu tikai un vienīgi sporta interesēs''.

FIFA esošie un bijušie vadītāji ierauti korupcijas skandālā. 24. septembrī Šveices ģenerālprokuratūra ierosināja krimināllietu pret FIFA prezidentu, apsūdzot viņu nesaimnieciskā nolaidībā un līdzekļu piesavināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!