Pozitīvs Covid-19 saslimšanas gadījums atklāts arī Latvijas futbolā un slimība konstatēta FK "Liepāja" spēlētājam no Melnkalnes.

Latvijas Futbola federācija (LFF) informē, ka konstatēts pozitīvs tests kādā no "Optibet" Latvijas virslīgas klubiem, un šodien visi kluba spēlētājiem tiek veiktas pārbaudes. Pozitīvs Covid-19 tests bijis no ārzemēm iebraukušam spēlētājam, kurš turklāt bijis noteiktajā pašizolācijā.

Kā vēsta "sportacentrs.com", saslimušais ir FK "Liepāja" 33 gadus vecais Melnkalnes futbolists Marko Simičs, kurš Latvijā iebraucis no Serbijas. Kā norādījis "Liepāja" ģenerālmenedžeris Dāvids Jansons, Simičs nevienu treniņu ar "Liepāja" futbolistiem vēl nebija aizvadījis, jo atradās pašizolācijā.

"Ir saslimušais, bet viņš vēl nebija bijis kopā ar komandu," "sportacentrs.com" citē Jansonu. "Spēlētājs ieradās no Serbijas, un viņš sēdēja pašizolācijā. Pirms ielidošanas Latvijā viņš veica Covid-19 testu Serbijā. Atlidojot uz šejieni, veica vēl vienu testu, bet pēc nedēļas, atrodoties Latvijā, veica trešo testu. Un trešais tests bija pozitīvs."

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) ceturtdien publiskotā informācija liecina, ka viens jauns Covid-19 saslimšanas gadījums saistīts ar iebraukušo no Serbijas.

Atgādinām, ka Latvijas futbolā šis nav pirmais Covid-19 gadījums, bet pirmais saistībā ar kādu futbolistu. Jūlijā pēc LFF kongresa par saslimšanu publiski paziņoja valdē neievēlētais Guntars Indriksons. Vēlāk kļuva zināms, ka kopumā Latvijas futbolā konstatēti seši saslimšanas gadījumi, bet nevienā komandā Covid-19 nebija konstatēts kādam no sportistiem. Tomēr piesardzības nolūkos jūlija vidū tika atcelta viena Latvijas virslīgas spēle starp "Liepāju" un "Spartaku", kurā bija trīs Covid-19 gadījumi.

Kā ziņots, pēdējās diennakts laikā konstatēti 18 jauni Covid-19 gadījumi, no kuriem deviņi saistīti ar slimības uzliesmojumu Murjāņu Sporta ģimnāzijā. Kopumā Murjāņos saslimuši 11 cilvēki – desmit jaunie riteņbraucēji un viņu treneris.

Saistībā ar notiekošo Murjāņos atceltas vairākas riteņbraukšanas sacensības, tostarp augusta otrā pusē plānotais Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!