Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-17 jauniešu izlasē, kas Jelgavā aizvada 2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas kārtas turnīru, konstatēti četri saslimšanas gadījumi ar Covid-19. Turpmāka komandas dalība sacensībās, ņemot vērā veselības riskus dalībniekiem, ir neiespējama, tāpēc izlase paredzētajās 26. un 29. septembra spēlēs pret Zviedriju un Lietuvu laukumā nedosies, informē Latvijas Futbola federācija.

Komandas pārstāvju testēšana tiek veikta saskaņā ar UEFA un LFF noteikumiem, kas paredz pārbaudes gan pirms turnīra sākuma, gan tā laikā. Pozitīvas sestdien izrādījās divu komandas spēlētāju analīzes, kā rezultātā, ievērojot visas vietējās un starptautiskās prasības, tika veikti izrietošie drošības pasākumi. Pēc konsultācijām ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) par kontaktpersonām tika atzīti divi izlases pārstāvji – viens spēlētājs un viens treneru korpusa loceklis. Visas personas no izlases tika atdalītas.

Valstsvienības iekšienē tika ieviesta virkne papildu drošības pasākumu, tai skaitā testēšana reizi dienā. Pēc divu pozitīvo rezultātu saņemšanas komandai tika veiktas atkārtotas pārbaudes, kurās tika uzrādīti vēl divi saslimšanas gadījumi.

Šajā situācijā par kontaktpersonām ir atzīstama visa komanda, līdz ar to nevakcinētie tās pārstāvji saskaņā ar esošajiem noteikumiem dodas pašizolācijā. Izlase no turpmākas dalības turnīrā izstājas. Pārejās komandas turpina sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!