Foto: EPA/Scanpix/LETA

Itālijas A sērijas futbola čempionāta spēlē svētdien, 4. oktobrī, pie trīs punktiem par uzvaru tika čempionvienība Turīnas "Juventus", jo pretinieki "Napoli" pēc futbolistu saslimšanas ar Covid-19 uz spēli neieradās.

Sestdien pozitīvs Covid-19 tests bijis "Napoli" pussargam Eljifam Elmašam, bet pirms tam Neapoles komandā salimšana konstatēta Pjotram Zelinskim un vienam cilvēkam no personāla. Neapoles vietējās veselības atbildīgās personas aizliedza "Napoli" izbraukt ārpus pilsētas, bet komandai bija jādodas pašizolācijā.

Saslimšanas iespējamais cēlonis "Napoli" komandā ir pirms nedēļas notikusī spēle pret "Genoa". Dženovas komandā pēc spēles pret "Napoli" konstatēja vairāk nekā 20 saslimšanas gadījumus ar Covid-19, līdz ar to visa "Genoa" komanda ievietota karantīnā. Tieši šī iemesla dēļ sestdien nenotika "Genoa" spēle pret "Torino".

Tomēr Itālijas Futbola federācija neatcēla maču Turīnā, jo sanitārais protokols paredz, ka spēle var notikt, ja bez slimības pazīmēm ir vismaz 13 komandas spēlētāji, starp kuriem ir vismaz viens vārtsargs. Tā kā komandā bijuši tikai divi saslimšanas gadījumi, tad maču nolemts nepārcelt.

Lai "Juventus" tiktu pie trīs punktiem, Turīnas futbolistiem bija jāierodas uz spēli. Kluba vadība sestdien paziņojumā norādīja, ka dosies uz stadionu, un svētdien futbolisti ieradās uz maču. 45 minūtes pēc noteiktā spēles sākuma, kā to paredz Itālijas futbola sacensību reglaments, mača galvenais tiesnesis Daniele Doveri ar svilpi apturēja cīņu, kas īsti nebija sākusies. Ar šo svilpi arī "Juventus" oficiāli tika pasludināta par spēles uzvarētāju, bet "Napoli" saņēma tehnisko zaudējumu.

"Juventus" komanda, lai gan varēja ierasties uz spēli, pilnībā "nav tīra" no Covid-19. Turīnas komanda ziņo par diviem saslimšanas gadījumiem klubā, bet inficēti ir divi darbinieki. Šie darbinieki nav bijuši tiešā saskarē ar komandu, bet starp spēlētājiem pozitīvu testu neesot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!