Foto: LETA
Saistībā ar Latvijas Futbola federācijas (LFF) valdes locekļa amata kandidāta Guntara Indriksona saslimšanu ar Covid-19 atklāti vēl četri slimības gadījumi, bet vismaz viens no šiem gadījumiem saistāms ar notikušo LFF kongresu, noskaidroja portāls "Delfi".

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja apstiprināja, ka saistībā ar Indriksonu fiksēti jauni četri saslimšanas gadījumi. SPKC sacīja, ka visi četri bijuši Indriksona kontaktpersonas, bet nekonkretizēja - vai jaunie gadījumi ir saistīti ar pašu kongresu vai ar notikumiem ārpus kongresa.

LFF ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks apstiprināja, ka starp kongresa dalībniekiem konstatēts pagaidām vēl viens pozitīvs gadījums. LFF apzinājusi visus kongresa dalībniekus un visi aicināti nodot pārbaudes. LFF visu kongresa dalībnieku sarakstu nodevusi SPKC, un šobrīd starp abām organizācijām notiek informācijas apmaiņa, lai gūto skaidrāku bildi par notikušo un situācijas nopietnību.

Pukinsks atklāja, ka šobrīd ārkārtas režīmā pārbaudes jānodod ne tikai visiem LFF kongresa dalībniekiem, bet noteiktā secībā tiek testēti "Optibet" Latvijas virslīgas klubu visi futbolisti, tiesneši, tiesnešu asistenti un visas pārējās oficiālās personas.

Latvijas virslīgas nākamās spēles paredzētas 12. un 13. jūlijā. Pukinsks uzsvēra, ka primāri analīzes nodod komandas, kurām sdvētdien paredzētas spēles. Pagaidām papildu ierobežojumi vai lēmumi saistībā ar virslīgas spēlēm nav pieņemti. Nākamie soļi no LFF puses varētu tikt sperti, kad būs zināms par spēlētāju testu rezultātiem.

LFF piektdien paziņoja, ka pašā organizācijā visu darbinieku testi bijuši negatīvi. Tomēr paziņojumā nekas nebija teikts par LFF kongresa dalībniekiem, bet tagad noskaidrots, ka vismaz vēl viens saslimšanas gadījums fiksēts starp dalībniekiem.

Ziņots, ka trešdien, 8. jūlijā, pozitīvs Covid-19 tests konstatēts Guntaram Indriksonam, kurš kandidēja uz vietu LFF valdē un klātienē apmeklēja LFF kongresu.

Indriksons par saslimšanu ar Covid-19 informēja sociālajos tīklos. "Pēc SPKC teiktā, bīstams esmu visiem, ar ko biju kontaktā (tuvāk par 2 m un ilgak par 15 min) kopš sestdienas 04.07.," ierakstā norāda Indriksons.

LFF uzreiz pēc notikušā izplatīja paziņojumu, aicinot Covid-19 testus veikt visus 3. jūlija kongresa dalībniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!