Foto: AFP/Scanpix/LETA
Totenhemas "Hotspur" dāņu pussargs Kristians Ēriksens trešdien bija precīzs Anglijas futbola premjerlīgas spēles 11.sekundē, tādējādi gūdams vienus no ātrākajiem vārtiem šī turnīra vēsturē.

Tikmēr viņa pārstāvētā komanda Vemblija stadionā ar rezultātu 2:0 (2:0) pārspēja Mančestras "United", kuras rindās premjerlīgas čempionātā debitēja čīliešu pussargs Aleksis Sančess.

El segundo gol más rápido en toda la historia de la Premier League, obra de Christian Eriksen (Tottenham) en solo 11 segundos. 🔥👏🏻pic.twitter.com/CQ2tsMGNRt

— Tío Fútbol (@Tio_Fut) February 1, 2018


"Hotspur" mača sākumā pēc atspēles aizsargam ar tālu raidījumu viesu vārtu virzienā nogādāja bumbu soda laukumā. Tur to savā rīcībā ieguva Dele Alli, kurš nolika bumbu pa sitienam Ēriksenam, dānim atklājot cīņas rezultātu.

Spēles 28.minūtē pēc mājinieku futbolista Kerana Tripjera piespēles soda laukumā "United" aizsargs Fils Džonss ieraidīja bumbu savos vārtos, tādējādi rezultāts kļuva 2:0 "Hotspur" labā.

Anglijas premjerlīgā ātrākie vārti gūti spēles desmitajā sekundē, ko 2000.gadā iespēja kādreizējais "Hotspur" futbolists Ledlijs Kings un trīs gadus vēlāk atkārtoja Ņūkāslas "United" zvaigzne Alans Šīrers. Savukārt 11.sekundē vārtus guvuši Ēriksnes un bijušais Līdsas "United" futbolists Marks Viduka, kuram tas padevās 2001.gadā.

You were fast, @ChrisEriksen8...

...but not fast enough. Right, @LedleyKing? 😉 pic.twitter.com/8fA9dnmM7k

— Premier League (@premierleague) January 31, 2018


"United" rindās šajā mačā blāvu sniegumu demonstrēja jaunieguvums Sančess, kuru Mančestras vienība ieguva no Londonas "Arsenal", pretī dodot armēņu pussargu Henrihu Mhitarjanu.

Sančesam šī bija vien otrā spēle Mančestras kluba rindās. Debiju viņš piedzīvoja piektdien Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa ceturtās kārtas mačā pret pēc spēka ceturtās līgas vienību Jovilas "Town", ko "United" viesos apspēlēja ar 4:0.

Savukārt kopvērtējuma līdere Mančestras "City" savā laukumā ar 3:0 (1:0) sagrāva Vestbromvičas "Albion", palielinot pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. "City" labā vārtus guva Fernandinju, Kevins de Brujne un Serhio Agvero.

Tikmēr smagu zaudējumu cieta iepriekšējās sezonas čempione Londonas "Chelsea", kas savā laukumā ar 0:3 (0:0) atzina "Bournemouth" pārākumu, pretiniekiem visus trīs vārtus gūstot otrajā puslaikā.

Ar diviem gūtiem vārtiem trešdien atzīmējās Liverpūles "Everton" nesenais papildinājms Teo Valkots, palīdzēdams savai komandai ar 2:1 (2:0) pārspēt 2016.gada čempioni Lesteras "City", kuras rindās ar precīzu sitienu atzīmējās Džeimijs Vārdijs.

Vēl trešdien Ņūkāslas "United" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Burnley", piecas minūtes pirms pamatlaika beigām raidot bumbu savos vārtos. Tikmēr Stokas "City" savā laukumā nospēlēja neizšķirti 0:0 (0:0) ar "Watford", kamēr "Southampton" mājās cīnījās 1:1 (0:1) ar Braitonas un Houvas "Albion".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pie negaidītas uzvaras Anglijas premjerlīgas futbola čempionāta mačā otrdien tika viena no turnīra vājākajām komandām Svonsī "City", kas savā laukumā ar 3:1 (1:1) pārspēja Londonas "Arsenal", kuras rindās debitēja Mhitarjans.

"Arsenal" premjerlīgā uzvarējusi tikai vienu no pēdējām piecām spēlēm, kamēr Svonsī "City" premjerlīgā pašlaik atrodama tikai 17.vietā.

Tikmēr citā otrdienas mačā drošu uzvaru izcīnījusi "Liverpool", kas izbraukumā ar 3:0 (2:0) pārspēja Hadersfīldas "Town", atgriežoties uz panākumu takas. Uzvarētājiem pa vārtiem guva Emre Džans, Robertu Firminu un Mohameds Salāhs.

Premjerlīgas vadībā ar 68 punktiem 25 mačos atrodas Mančestras "City", bet 15 punkti mazāk ir Mančestras "United". Tālāk ar 50 punktiem seko "Liverpool" un "Chelsea", piektā ar 48 punktiem ir "Hotspur", kamēr pirmo sešinieku ar 42 punktiem noslēdz "Arsenal'.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!