Amatu zaudējis ilggadējais Latvijas Futbola federācijas (LFF) meitasuzņēmuma SIA "Mācību un treniņu centrs "Staicele" ("MTC Staicele") izpilddirektors Jānis Bakmanis, kura vārds bieži izskanējis saistībā ar darījumiem un notikumiem šajā Vidzemes futbola bāzē.

2010. gada jūnijā LFF sadarbībā ar Alojas novada domi izveidoja "MTC "Staicele", kurai bija jākļūst par Latvijas futbola centrālo bāzi, kur augtu Latvijas futbola jaunie talanti un bāzētos dažādas Latvijas izlases. Tomēr bāzes attīstība nav ritējusi kā prognozēts, bet pēdējos gados to skāruši dažādi skandāli.

Bakmanis kopš "MTC Staicele" izveides ir bijis saistīts ar šo bāzi un bijis viens no galvenajiem saimniekiem. Vņš bijis gan "MTC Staicele" direktors, gan valdes loceklis, bet pēdējā laikā bija izpilddirektors.

Kā skaidro "MTC Staicele" valdes priekšsēdētājs Jānis Čaplinskis, Bakmanim kopš pagājušā gada augusta gandrīz pusgadu bija slimības lapa. Bakmanim piedāvāts pārtraukt darba attiecības, tomēr viņš tam nav piekritis, un tagad lauzts darba līgums.

"Es jau sen vairs tur nestrādāju. Kādu gadu," sarunas sākumā saka Bakmanis, tomēr vēlāk atzīst, ka līgums lauzts tikai šonedēļ. "Man jau darbs ir uzteikts kopš 24. februāra un no vakardienas (29.aprīļa) oficiāli pārtrauktas darba attiecības. Sakarā ar neuzticību. Atlaists pēc panta. Saprotiet, ka man pārmet to, ko es kā izpilddirektors nemaz nevarēju izdarīt."

Bakmanis gan nav atmetis cerības tiesāties ar bijušo Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidentu Kasparu Gorkšu. Gan 2019. gada augustā, gan tagad Bakmanis gan nemācēja konkrēti minēt faktus, par ko tiesāsies ar Gorkšu. "Tām izdarībām un pateiktajam jau nav noilguma. Par ko? Paskatiet un paši tad sapratīsiet. Tur ir tik daudz… Viņam vēl ilgi būs jāatbild. Saprotu, ka domā, ka var teikt, ko grib. Bet par saviem vārdiem ir jāatbild."

Aprīlī Valsts Ieņēmu dienests (VID) veica kratīšanu LFF un vēl vairākās vietās. Portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija liecina, ka VID "viesojies" arī Staicelē, tomēr Bakmanis sacīja, ka viņš nav sniedzis nekādas liecības un VID nav bijis pie viņa.

"MTC Staicele" ir biedrs un dalībnieks nodibinājumā ""Latvijas Sporta rehabilitācijas un sociālais centrs "Staicele"", nodibinājumā "LFF-Tūrisms" (kopā ar biedrību "Stārķu ieleja") un nodibinājumā "Nacionālais sporta centrs "Staicele"". Visos šajos nodibinājumos atrodams Bakmaņa vārds. Visi šie juridiskie veidojumi nav sasnieguši izvirzītos mērķus, kas norādīti dibināšanas dokumentos. Tomēr visos šajos gadījumos "MTC Staicele" nodevusi vai apņēmusies nodot šiem nodibinājumiem savu īpašumu, ko joprojām nav izdevies atgūt. Iespējams, tādējādi "MTC Staicele" (un LFF kā lielākais akcionārs) ir zaudējusi pārvaldību pār vairākiem īpašumiem vai tos zaudējusi neatgriezeniski.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!