Foto: F64
Līdzšinējais "Riga FC" uzbrucējs Darko Lemajičs, kurš 2018. gada Latvijas futbola virslīgas sezonā atzīmējās ar visvairāk gūtajiem vārtiem, pievienojies RFS (Rīgas futbola skola) vienībai, vēsta klubs sociālajā vietnē "Facebook".

Serbijas futbolists Latvijā ieradās 2017. gada vasarā, kad uzbrucējs no pašmāju "Indija" vienības papildināja "Riga FC" rindas. Lemajičs rīdzinieku labā teju divu gadu laikā 42 virslīgas spēlēs atzīmējies ar 23 vārtiem.

Futbolistam veiksmīgākā izrādījās tieši 2018. gada sezona, kad viņš kopā ar klubu gan triumfēja virslīgā, gan uzvarēja Latvijas kausa izcīņā. Šajā sezonā Lemajičs virslīgas spēlēs guva 15 vārtus, kas viņam ļāva kļūt par sezonas labāko bombardieri.

25 gadus vecais Lemajičs pirms gaitām Latvijā profesionāli bija spēlējis minētajā "Indija", kā arī Serbijas vienībā "Napredak Kruševac".

"Prva liga" čempionātā jeb pēc spēka otrajā līgā Lemajičs karjeras laikā 115 spēlēs guva 29 vārtus, bet valsts spēcīgākajā čempionātā – Serbijas superlīgā – futbolists 19 spēlēs atzīmējās ar diviem vārtiem. Uzbrucējs savulaik arī bijis izsaukts uz Serbijas U-19 futbola izlasi, bet laukumā nevienā no valsts izlasēm oficiālās spēlēs nav devies.

"Optibet" virslīgas 16. kārtā tieši tiksies abi galvaspilsētas klubi, "Riga FC" vienībai sestdien, 1. jūnijā pulksten 18.00 "Skonto" stadionā uzņemot RFS. Šobrīd turnīra tabulas pirmajā vietā atrodas RFS ar 28 punktiem, taču "Riga FC" vienība aizvadījusi par spēli mazāk, bet izcīnījusi 25 punktus.

Šī nav pirmā pāreja starp abām komandām 2019. gadā. Pagājušā gada rudenī Latvijas izlases futbolists Artūrs Karašausks paziņoja, ka 2019. gada sezonā spēlēs RFS vienībā.

Tomēr vēlāk futbolists izdomāja pāriet uz Kipras klubu "Pafos", kas praktiski ir "Riga FC" mātes komanda. Vēl pirms futbolista pārejas tika mēļots, ka Karašausks noslēgs līgumu ar "Pafos", bet sezonu aizvadīs "Riga FC", kas laika gaitā arī piepildījās.

Pāreju no "Riga FC" uz RFS sezonu starpposmā veica arī izlases futbolists Artūrs Zjuzins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!