Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Drīz pēc paziņojuma, ka bez skatītājiem norisināsies 18. marta Čempionu līgas astotdaļfināla mačs Barselonā starp "Barcelona" un "Napoli", par pirmo Vācijas bundeslīgas futbola spēļu atcelšanu paziņoja arī Vācija.

Lēmums par "Barcelona" – "Napoli" 18. marta Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes spēles aizvadīšanu Barselonā bez līdzjutējiem tika pieņemts pēc abu klubu un Katalonijas reģionālās valdības veselības departamenta konsultācijām.

Šī būs jau trešā Eiropas kausu spēle, kas Spānijā notiks bez skatītājiem. Iepriekš šāds lēmums pieņemts par otrdien paredzēto Čempionu līgas spēli "Valencia" – Bergāmo "Atalanta" un 19. marta Eiropas līgas maču "Getafe" – Milānas "Inter".

Francijas varas iestādes jau pirmdien nolēma, ka Čempionu līgas astotdaļfināla otrās kārtas spēle starp Parīzes "Saint-Germain" un Dortmundes "Borussia" trešdien notiks aiz slēgtām durvīm. Francijā pie tukšām tribīnēm visi mači notiks līdz 15. aprīlim.

Tāpat otrdien aiz slēgtām durvīm notiks Čempionu līgas duelis Minhenes "Bayern" – Londonas "Chelsea".

Itālijā, kas ir koronavīrusa uzliesmojuma centrs Eiropā, visi sporta pasākumi pēc valdības rīkojuma pirmdien ir atcelti līdz 3. aprīlim.

Pirmie lēmumi spēlēt bez skatītājiem skāruši arī futbolu Vācijā. Trešdienas spēle starp Menhengladbahas "Borussia" un "Koln" ir pirmā bundeslīgas spēle, kurā tiks spēlēts tukšu tribīņu priekšā. Šī spēle februārī tika atlikta vētras dēļ.

Pirmajai bezdelīgai Vācijas futbolā sekoja lēmums arī par Dortmundes "Borussia" sestdienas mača ar Gelzenkirhenes "Schalke 04" aizvadīšanu aiz slēgtām durvīm.

Vācijas mediji spekulē, ka visas bundeslīgas spēles šajā nedēļas nogalē var notikt bez līdzjutējiem, kaut gan tieši Menhengladbaha un Dortmunde atrodas no vīrusa īpaši cietušajā Ziemeļreinas – Vestfālenes federālajā zemē.

Dortmundes pilsēta jau paziņojusi, ka Dortmundes un Gelzenkirhenes vienību spēle varētu būt notikusi 80 000 skatītāju priekšā.

Vācijas veselības ministrs Jenss Špāns svētdien ieteica atcelt pasākumus, kuros piedalās vairāk nekā 1000 cilvēku. Tomēr Vācijas futbola līga paziņoja, ka tā ir apņēmusies pabeigt sezonu maijā, kā plānots, un slēgto durvju spēles ir vienīgais reālais variants, lai to realizētu.

Vēl sestdien Menhengladbahas un Dortmundes komandu spēle tika aizvadīta 55 000 līdzjutēju priekšā, tikai dažu kilometru attālumā Heinsbergas rajona, kur fiksēts līdz šim lielākais ar koronavīrusu "Covid-19" saslimušo skaits Vācijā.

Tāpat bez līdzjutēju klātbūtnes notiks arī 26. martā paredzētā 2020. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas "play-off" kārtas spēlē starp Slovākijas un Īrijas izlasēm.

Otrdien apturēta Bosnijas un Hercegovinas – Ziemeļīrijas spēles biļešu tirdzniecība, bet Skotijas - Izraēlas un Bulgārijas – Ungārijas dueļi vēl nav piedzīvojuši izmaiņas. Atbildes spēles notiks 31. martā.

Tajā pat datumā Nirnbergā paredzēta divu Eiropas grandu – Vācijas un Itālijas – tikšanās, taču arī šo dueli skatītājiem nāksies vērot tikai zilajos ekrānos. Piecas dienas pirms tam vācieši viesosies pie Spānijas, taču nav zināms, vai šo spēli varēs redzēt klātienē.

Spēles bez skatītājiem pēc valdības rīkojuma notiks arī Polijā, tai skaitā arī 27. un 31. marta Polijas izlases draudzības spēlēs ar attiecīgi Somiju un Ukrainu. Līdzīgs liktenis piemeklējis arī Polijas basketbolistus.

Vismaz nākamās divas kārtas bez skatītājiem tiks aizvadītas arī Eiropā spēcīgākajā nacionālajā čempionātā basketbolā – Spānijas augstākajā līgā (ACB).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!