Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas virslīgas futbola čempionāta 20.kārtas spēlē svētdien Daugavpils "Daugava" savā laukumā ar rezultātu 2:0 (1:0) pieveica komandu "Olimps", kļūstot par turnīra līdervienību.

"Daugavas" komandas, kurai šī bija pirmā spēle pēc galvenā trenera Tamaza Pertijas atkāpšanās no amata, labā pa vieniem vārtiem guva Mamuka Gongadze un Ēriks Kokins.

Citā spēlē svētdien "Gulbene" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (1:1) ar pagājušās sezonas čempionvienību "Skonto". Šajā mačā rezultātu jau otrajā minūtē atklāja mājinieku komandas spēlētājs Arevšats Hačatrjans, bet deviņas minūtes vēlāk brazīlietis Natans Žuniors realizēja 11 metru soda sitienu un izlīdzināja rezultātu.

Punktus zaudēja arī līdzšinējā čempionāta līdervienība "Liepājas metalurgs", kas savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1) ar komandu "Jūrmala".

Vēl vienā 20.kārtas mačā svētdien "Jūrmala-VV" savu skatītāju priekšā nospēlēja neizšķirti 1:1 (0:1) ar "Jelgavas" futbolistiem. Rezultātu 21.minūtē atklāja viesu komandas spēlētājs Romāns Bespalovs, bet 67.minūtē Deniss Ostrovskis panāca neizšķirtu.

Kopvērtējumā pašlaik līderpozīciju ar 38 punktiem 18 spēlēs ieņem "Daugava", bet tai ar 36 punktiem 17 mačos seko "Liepājas metalurgs". "Ventspils" komandai ir 35 punkti 16 spēlēs, bet 33 punktus 17 cīņās izcīnījusi "Skonto" vienība.

"Jelgava" ar 24 punktiem 18 cīņās atrodas piektajā vietā, tai ar 20 punktiem 18 mačos seko "Jūrmala", bet septīto pozīciju ar 19 punktiem 18 spēlēs ieņem "Gulbene". "Jūrmala-VV" vienība tikusi pie 15 punktiem 17 spēlēs, bet "Olimpa" kontā ir divi punkti.

Deviņi klubi šīs sezonas Latvijas čempionātā aizvadīs četru apļu turnīru.

Kā ziņots, sākotnēji bija plānots, ka sacensībās startēs desmit klubi, kas aizvadīs trīs apļu turnīru, tomēr no līdzdalības atteicās Rēzeknes "Blāzma".

Pēc sezonas virslīgas devītās vietas ieguvēja aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas otro labāko komandu, bet pirmā automātiski iekļūs virslīgā. Tādējādi 2012.gadā Latvijas Futbola federācija (LFF) atkal cer atjaunot desmit komandu dalību virslīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!