"Daugavas" stadiona darbinieki pat novembra beigās spēj veiksmīgi uzturēt futbola laukuma zālāju, kurš guvis arī īpašu vizuālu pievilcību, portālu "Delfi" informē aculiecinieks.

""Daugavas" stadiona tehniskais personāls uz sezonas beigām ļoti radoši piegājis zālāja iekopšanas darbiem," raksta aculiecinieks. "Es personīgi pats pirmo reizi redzu šādu laukumu. Ar radošumu puišiem viss kārtībā!"

VSIA "Kultūras un sporta centrs "Daugavas stadions"" un SIA "Tenisa centrs "Lielupe"" valdes loceklis Daniēls Nātriņš portālam "Delfi" skaidroja, ka mērķis bijis gada drēgnajā periodā, kad ne vienmēr šāda prakse pierasta, sagatavot kvalitatīvu laukumu, kurš turklāt arī no malas izskatītos īpaši pievilcīgi.

"Gatavojoties pēdējai virslīgas spēlei, gribējām pārsteigt "Mettas" komandu ar skaisti sagatavotu futbola laukumu, lai Latvijā televīzijā redzētu, ka, neskatoties uz to, ka ir novembra beigas, zālājs ir perfektā stāvoklī," skaidro Nātriņš. "Nekāda tehnoloģiskā pamatojuma tam nav, bet gan ar nodomu izveidots vizuāli pievilcīgs laukums."

Agrā pavasarī un vēlā rudenī Latvijas futbola komandas spēles bieži aizvada rezerves laukumos, kur ieklāts mākslīgā zālāja segums. Pēdējo kārtu laikā tajos atgriezušās gan RFS, gan FK "Liepāja" vienības. Tādējādi futbola klubu "Metta" un "Valmiera" tikšanās "Daugavas" stadionā 29. novembrī patiešām būtu īpašs notikums.

Visas "Optibet" futbola virslīgas sezonas pēdējās kārtas spēles aizritēs vienlaikus, pulksten 12.30. Čempionāta kalendārs Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājaslapā liecina, ka uz dabīgā zālāja svētdien spēles notiks arī "Skonto" stadionā ("Riga" FC pret FK "Ventspils") un Zemgales Olimpiskajā centrā (FK "Jelgava" pret FK "Liepāja").

Visu sezonu uz mākslīgā seguma stadionā "Celtnieks" pavada BFC "Daugavpils", kas uzņems Jūrmalas "Spartaks" komandu, bet uz rezerves laukumu pārcēlusies "Tukums 2000"/TSS vienība, kam jāspēkojas ar RFS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!