Foto: Foto: LETA

"Daugavpils" sestdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 26.kārtas spēlē savā laukumā izcīnīja panākumu, pārtraucot septiņu neveiksmju sēriju.

"Daugavpils" ar rezultātu 3:2 (2:2) guva panākumu pār "Metta" futbolistiem.

Mača ievadā "Metta" piecu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar 2:0. Vispirms 18.minūtē vārtus pēc Artjoma Puzirevska piespēles guva Bruno Melnis, bet 23.minūtē pārsvaru dubultoja Mohamets Lamine Korrea, kurš raidīja bumbu laukuma saimnieku vārtos pēc Jāņa Grīnberga piespēles.

Līdz pirmā puslaika beigām daugavpiliešiem tikpat ātri izdevās panākt neizšķirtu. 29.minūtē ar precīzu sitienu izcēlās Rodolfo Gonsaless, bet vēl pēc trīs minūtēm neizšķirtu panāca Valērijs Lizunovs.

Jau otrā puslaika ievadā laukuma saimniekiem izdevās pārņemt vadību, kad savus otros vārtus mačā guva Lizunovs.

Abās līdzšinējās spēlēs šosezon ar 2:0 un 3:2 uzvaras ir svinējusi "Daugavpils".

Jau ziņots, ka šodien 26.kārtas pirmajā mačā "Valmiera" ar 7:0 sagrāva "Super Nova" vienību.

Svētdien tiksies "Riga" un "Tukums 2000"/"Telms", kā arī "Spartaks" un "Auda", bet pirmdien notiks kārtas centrālā spēle "Liepāja" - RFS.

Turnīra tabulas galvgalī 26 mačos 64 punktus ir sakrājusi "Valmiera", 56 punktus 25 mačos - "Riga" un 53 punktus - RFS, bet četrinieku ar 50 punktiem 25 spēlēs noslēdz "Liepāja". Piektā ir "Auda" ar 38 punktiem 25 spēlēs, bet sestā - "Daugavpils", kurai ir 27 punkti 26 cīņās, kamēr "Tukums 2000"/"Telms" komandai 25 cīņās ir 23 punkti. 25 mačos 18 punkti ir Jūrmalas "Spartaka" komandai, 26 punkti 17 punkti - Salaspils "Super Nova" un 15 punkti - "Metta".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Plānots spēles aizvadīt četros apļos no 11.marta līdz 13.novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!