Foto: F64

Pēdējā Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta 12.kārtas spēlē piektdien pašreizējie valsts čempioni Daugavpils "Daugava" viesos ar rezultātu 3:0 (1:0) apspēlēja "Jelgava" komandu.

Cīņas rezultāts tika atklāts vien spēles 34.minūtē, kad trāpīgs sitiens padevās vienam no virslīgas rezultatīvākajiem futbolistiem Andrejam Kovaļovam. Atlikušo puslaika daļu abas vienības ne ar ko ievērības cienīgu vairs neizcēlās.

Otrā puslaika sākumā viesiem pāris reizes izdevās apdraudēt "Jelgavas" vārtus, taču nesekmīgi. Tomēr "Daugava" ar laiku panāca savu - 68.minūtē otrreiz precīzs bija Kovaļovs, kuram šis ir jau astotais vārtu guvums šajā sezonā. Punktu mačam pielika daugavpiliešu spēlētājs Edgars Jermolajevs, kurš guva savas komandas trešos vārtus cīņas 81.minūtē.

Jelgavnieki punktus virslīgas mačos nav guvuši jau kopš septītās kārtas, kad maija vidū nospēlēja neizšķirti ar "Skonto".

Tagad čempionātā atkal būs vairāk nekā divas nedēļas ilgs pārtraukums.

Pateicoties uzvarai, Daugavpils komanda saglabājusi ceturto vietu virslīgas kopvērtējumā. Pirmie ir "Skonto" ar 27 punktiem 11 mačos, un tai par diviem punktiem zaudē ventspilnieki. Trešo vietu ar 24 punktiem 12 spēlēs ieņem Rīgas "Daugava". Piektajā pozīcijā ar 20 punktiem 12 cīņās ir Jūrmalas "Spartaka" futbolisti, savukārt vēl par punktu mazāk ir "Liepājas metalurga" vienībai.

Līderu sešiniekam ar 14 punktiem 12 mačos pietuvojusies "Jūrmala", bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti. Devītā ar četriem punktiem ir Ilūkstes NSS vienība, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar diviem punktiem.

Kā ziņots, kārtas pirmie mači notika trešdien. "Ventspils" futbolisti, pateicoties diviem realizētiem 11 metru soda sitieniem, savā laukumā izrāva neizšķirtu 2:2 ar "Liepājas metalurga" komandu un tas kopvērtējuma vienvadību ļāva pārņemt Rīgas "Skonto" komandai, kas ar 2:0 izbraukumā pieveica sacensību pastarīti "Metta"/"Latvijas Universitāte".

Abiem Kurzemes klubiem, kā arī "Skonto" komandai šie bija pēdējie mači pirms dalības UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā. Kā ziņots, pirmdien notikušajā izlozē noskaidrojās, ka "Ventspils" sacentīsies ar Velsas vicečempioniem "Airbus UK", "Liepājas metalurgs" spēkosies ar Velsas kausa ieguvējiem Prestatinas "Town", bet Skonto" tiksies ar "Tiraspol" vienību no Moldovas.

Vēl vienā mačā starp vadošā sešinieka vienībām trešdien Jūrmalas "Spartaks" savā laukumā cīnījās neizšķirti 0:0 ar Rīgas "Daugavas" futbolistiem, bet otro uzvaru pēc kārtas, kas seko iespaidīgajai neveiksmju sērijai izcīnīja "Jūrmalas" komanda - 2:0 izbraukumā pret čempionāta debitanti Ilūkstes NSS.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!