Foto: F64
Latvijas čempionvienība futbolā Daugavpils "Daugava" UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra otrās kārtas atbildes spēlē otrdien savā laukumā ar rezultātu 0:4 (0:1) zaudēja Zviedrijas spēcīgākajai komandai Burosas "Elfsborg".

Līdz ar to divu spēļu summā "Daugavas" komanda cieta sagrāvi ar kopējo rezultātu 1:11.

Pirmajā puslaikā viesi vadībā izvirzījās 41.minūtē, kad vārtus guva anglis Džeimss Kīns. Mača 61.minūtē "Elfsborg" komandas pārsvaru dubultoja Viktors Klāsons, bet 3:0 piecas minūtes vēlāk panāca Niklass Hults. Savukārt ceturto bumbu Daugavpils kluba vārtos ieraidīja Martins Andešons, kurš četras minūtes pirms spēles beigām bija precīzs no 11 metru soda sitiena atzīmes.

Andešona realizēto 11 metru soda sitienu uz "Daugavas" vārtiem nopelnīja vārtsargs Aleksandrs Vlasovs, kurš par to tika sodīts ar dzelteno kartīti.

Mača gaitā laukuma saimnieki pa pretinieku vārtiem neraidīja nevienu sitienu, kas lidotu vārtu rāmī.

Abu komandu pirmajā duelī pirms nedēļas pārliecinošu panākumu guva "Elfsborg", kas savā laukumā sagrāva daugavpiliešus ar rezultātu 7:1, lai arī pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar tikai 1:0. Vienīgos vārtus "Daugavas" labā guva nigērietis Ibrahims Babatunde.

Nākamajā kārtā Zviedrijas klubam būs jāspēkojas ar Skotijas spēcīgāko komandu Glāzgovas "Celtic" vai Ziemeļīrijas labāko vienību "Cliftonville".

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" Latvijas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, līdz ar to Čempionu līgas turnīrā šī komandai bija debija.

"Elfsborg" komanda pērn izcīnīja sesto valsts čempionu titulu vēsturē, bet pirmo kopš 2006.gada. Zviedrijas klubs UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā nav spēlējis kopš 2000./2001.gada sezonas, kad "Helsingborg" komanda izšķirošajā kārtā izslēdza slaveno Itālijas komandu Milānas "Inter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!