Foto: LETA

Savu pirmo Latvijas čempionu titulu vēsturē svētdien izcīnīja Daugavpils klubs "Daugava", kas priekšpēdējās, 35.kārtas spēlē svētdien ar rezultātu 3:1 (2:0) pieveica "Gulbeni".

Šajā mačā jau līdz 25.minūtei Stenlijs Ibe ar diviem precīziem sitieniem bija panācis 2:0 "Daugavas" labā. Vārtu guvumos rezultatīvas piespēles bija Danielam Olā un Edgaram Jermolajevam.

Otrā puslaika sākumā Artūrs Karašausks ar tālsitienu samazināja gulbeniešu deficītu, tomēr 55.minūtē pēc centrējuma "Gulbenes" futbolists Ivans Gluško ieraidīja bumbu savos vārtos.

Kaut cīņas izskaņā "Gulbenes" futbolisti izmisīgi centās samazināt vārtu starpību, gūt kaut otros vārtus viņiem tā arī neizdevās. Vienīgos bīstamos momentus viņi izveidoja ar tālsitieniem.

Kā ziņos, šim mačam bija paredzēts notikt Gulbenē, tomēr laukuma neapmierinošā stāvokļa dēļ tas pārcelts uz Rīgu.


Līdz ar to, neskatoties uz pārējo spēļu rezultātiem, "Daugava" garantējusi triumfu čempionāta kopvērtējumā.

Kopš 1992.gada Latvijas čempionu titulu 14 reizes izcīnījuši "Skonto" futbolisti, četras reizes tas padevies "Ventspils" vienībai, bet divreiz valsts čempionu godā celti "Liepājas metalurga" futbolisti.

Citos priekšpēdējās kārtas mačos pie uzvarām tika arī pārējās lielā četrinieka komandas - "Liepājas metalurgs" ar 4:0 (1:0) pieveica Rīgas "Daugavu", divreiz precīzi sitot Jurģim Kalnam, "Skonto" ar 5:0 (2:0) sagrāva "Metta"/LU, divus vārtus gūstot Tadam Labukam, bet "Ventspils" ar 2:1 (0:0) pārspēja "Jūrmalu".

Īpaši dramatisks bija mačs Ventspilī - pirmie 73.minūtē vadībā izvirzījās jūrmalnieki, precīzi sitot Aleksejam Aleksejevam, bet desmit minūtes pirms pamatlaika beigām divreiz divu minūšu laikā bija Josuke Saito, izraujot pagājušā gada čempioniem uzvaru.

Vēl vienā mačā JPFS/FK "Spartaks" savā laukumā cīnījās neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Jelgavu".

Līdz ar to virslīgas čempionāta kopvērtējumā pēc 35 kārtām Daugavpils "Daugavas" kontā ir 77 punkti un tā par četriem punktiem apsteidz "Ventspili" un "Skonto". Savukārt "Liepājas metalurgs" ar 70 ieņem ceturto pozīciju un saglabā vien nelielas izredzes uz iekļūšanu trijniekā.

Piekto vietu kopvērtējumā ar 46 punktiem ieņem JPFS/FK "Spartaks", bet "Jūrmala" ar 39 punktiem atrodas sestajā pozīcijā. "Jelgava" ar 30 punktiem garantējusi septīto vietu, par četriem punktiem apsteidzot Rīgas "Daugavu" un "Metta"/LU. Savukārt pēdējā, desmitajā, vietā ar 23 punktiem atrodas "Gulbene".

Aizraujošākajos dueļos pēdējā kārtā Daugavpils "Daugava" uzņems "Ventspils" futbolistus, bet Rīgas "Daugava" cīņā par vietu virslīgā uzņems "Gulbeni".

Šīs sezonas virslīgas čempionātā piedalās desmit komandas, kas aizvadīs četru apļu turnīru. Vājākajai komandai pēc sezonas virslīgas čempionāts būs jāatstāj. Šo vietu ieņems pirmās līgas vienība "Ilūkste".

Pagājušajā sezonā par valsts čempionvienību ceturto reizi kluba pastāvēšanas laikā un pirmo pēc divu gadu pārtraukuma kļuva "Ventspils", kas izšķirošo pārsvaru sev nodrošināja tikai čempionāta pēdējā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!