Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta astotās kārtas pirmajā spēlē trešdien Daugavpils "Daugava" ar rezultātu 5:3 (2:2) rezultatīvā cīņā savā laukumā pieveica "Liepājas" klubu.

Maču daudz sekmīgāk iesāka "Liepāja", kas pēc brāļu Dāvja un Jāņa Ikaunieku realizētiem sitieniem līdz 15.minūtei jau panāca 2:0. Tomēr vēl pirmajā puslaikā mājinieki panāca izlīdzinājumu - sākotnēji 11 metru soda sitienu realizēja Murads Gusenovs, bet pēc tam izcēlās Jevgēņijs Kosmačovs.

Otrā puslaika sākumā "Daugava" guva divus vārtus minūtes laikā, izceļoties Giorgijam Čihradzem un Iļjam Bogdanovam, bet cīņas 72.minūtē vienus vārtus liepājniekiem atguva Toms Gucs.

Vēl 88.minūtē Toms Mežs raidīja bumbu pa Daugavpils kluba vārtu pārliktni, bet pašās pamatlaika beigās uz liepājnieku vārtiem tika nozīmēts strīdīgs 11 metru soda sitiens, kuru vēlreiz realizēja Čihradze.

Šī bija Daugavpils kluba piektā uzvara pēc kārtas virslīgas spēlēs. Zīmīgi, ka iepriekšējos piecos mačos 2012.gada valsts čempionvienība "Daugava" bija ielaidusi vien divus vārtus.

Pārējie astotās kārtas mači notiks ceturtdien, kad "Jelgava" uzņems Rīgas "Daugavu", "Skonto" tiksies ar "Jūrmalu", "Daugavpils" spēkosies ar čempioni "Ventspils", bet Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Metta"/"Latvijas Universitāte" futbolistus.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamiem 18 punktiem sešās cīņās ieņem "Ventspils" komanda, bet uz otro vietu ar 15 punktiem pakāpās Daugavpils "Daugava". Trešie ar 13 punktiem astoņās cīņās ir "Liepājas" futbolisti, bet viņiem ar 12 punktiem sešos mačos seko "Skonto".

Desmit punkti sešos mačos ir "Jelgavai", bet ar septiņiem punktiem sešos mačos sestajā vietā seko "Daugavpils".

Pieci punkti ir abiem Jūrmalas klubiem "Jūrmala" un "Spartaks", trīs punktus izcīnījusi "Metta"/LU, savukārt tabulas apakšgalā ir Rīgas "Daugava" ar vienu punktu.

Kā ziņots, dienu pirms jaunās sezonas sākuma licencētas startam sacensībās bija astoņas no desmit komandām, jo LFF sākotnēji licences atteica pērnās sezonas otrajam un trešajam spēcīgākajam klubam - "Skonto" un Daugavpils "Daugavai". "Skonto" komanda pie starta virslīgā sākotnēji netika pielaista nenokārtoto parādsaistību dēļ, bet "Daugavai" licence netika piešķirta, jo tai nav izveidota kluba struktūrā iekļauta jaunatnes akadēmija. Tomēr dienu pirms čempionāta sākuma LFF Apelācijas komisijas sēdē abu klubu apelācijas tika apmierinātas, tiem tādējādi saņemot kārotās licences.

Turnīrā komandas sacentīsies četros apļos.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā Latvijas virslīgā piekto reizi vēsturē triumfēja "Ventspils" komanda, aiz sevis atstājot "Skonto" un Daugavpils "Daugavu". Tikmēr vietu virslīgā zaudēja desmitās vietas ieguvēji Ilūkstes NSS, kurus jaunajā sezonā nomainījuši pirmās līgas uzvarētāji - BFC "Daugavpils". Savukārt pārspēlēs par vietas saglabāšanu augstākajā līgā virslīgas devītā spēcīgākā komanda "Metta"/LU uzvarēja pirmās līgas otrās vietas ieguvēju "Gulbeni".

Tikmēr pēc "Liepājas metalurga" kluba likvidēšanas šīs pilsētas pārstāvniecību čempionātā pārņēmis jaundibinātais klubs "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!