Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta spēlē otrdien pagājušās sezonas spēcīgākā vienība Daugavpils "Daugava" izbraukumā svinēja uzvaru pār "Jūrmalas" komandu.

Visa mača gaitā ne uz mirkli nerimstoties lietum, "Daugavas" komanda izcīnīja uzvaru ar rezultātu 1:0 (0:0).

Vienīgos vārtus spēles 76.minūtē guva viesu komandas pieredzējušais kapteinis Mihails Ziziļevs.

Pēc salīdzinoši veiksmīgā sezonas sākuma pēdējos četros mačos "Jūrmala" piedzīvojusi četrus zaudējumus ar kopējo vārtu attiecību 0:10. Savukārt pagājušās sezonas čempione šosezon necīnās pārāk sekmīgi un pirmdien tika atbīdīta jau uz sesto vietu kopvērtējumā, no kuras pēc šī panākuma pakāpās uz ceturto tabulas ailīti.

Virslīgas astotā kārta sākās svētdien, kad smagu uzvaru izcīnīja Rīgas "Daugavas" komanda, kas ar rezultātu 2:1 izbraukumā pieveica čempionāta pastarīti "Metta"/LU, bet pirmdien Jūrmalas "Spartaks" ar 4:2 pieveica "Jelgavas" komandu.

Tā kā tuvākajās nedēļās gaidāmas trīs Latvijas izlases spēles, pēc šī mača vēl viena virslīgas kārta risināsies maija beigās un jūnija sākumā, bet pēc tam turnīrs regulāri atsāksies vien jūnija vidū.

Čempionāta kopvērtējumā Rīgas "Daugava" ar 17 punktiem astoņās spēlēs pārņēmusi līderpozīciju, tai ar 15 punktiem septiņās spēlēs seko "Ventspils" un "Skonto" futbolisti, Daugavpils "Daugavas" kontā ir 14 punkti astoņos mačos, savukārt pa 13 punktiem ir "Liepājas metalurgam" un "Spartakam".

Ar astoņiem punktiem astoņās spēlēs septītā ir "Jūrmala", bet "Jelgavas" kontā ir pieci punkti. Devītā ar četriem punktiem ir Ilūkstes NSS vienība, bet turnīra kopvērtējumu noslēdz "Metta"/LU ar vienu punktu.

Pagājušajā gadā Daugavpils "Daugava" virslīgas čempionātā triumfēja pirmoreiz vēsturē, bet vietu valsts spēcīgāko klubu saimē zaudēja "Gulbene".

Sezonas beigās vietu virslīgā zaudēs desmitās vietas ieguvēji, kurus nomainīs pirmās līgas uzvarētāji, bet devītais spēcīgākais klubs divās pārspēlēs spēkosies ar otrās līgas otru labāko komandu.

Čempionāta vadība uz šo sezonu turnīram piesaistījusi ģenerālsponsoru "SMScredit.lv". Bez ģenerālsponsora valsts spēcīgākā futbola līga iepriekš bija no 2010.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!