Foto: F64

Latvijas "SMScredit.lv Virslīgas" futbola čempionāta kluba Daugavpils "Daugava" vadību drīzumā pārņems ukraiņu speciālists Genādijs Orbu, noskaidroja aģentūra LETA.

Par šī speciālista došanos uz Latviju runas klīdušas jau ilgāku laiku. Viņa pievienošanās Daugavpils klubam gaidāma drīzumā, par to vēstot arī Ukrainas medijiem, kam aģentūra LETA guvusi neoficiālu apstiprinājumu.

Sagaidāms, ka kopā ar treneri komandā ieradīsies arī aptuveni pieci ukraiņu spēlētāji.

"Daugavas" komandu šosezon vada krievu speciālists Viktors Demidovs, bet pērnajā sezonā vienība moldāvu trenera Ivana Tabanova vadībā Latvijas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Daugavpils klubs, kas 2012.gadā izcīnīja valsts čempionu titulu, pašlaik virslīgas čempionāta kopvērtējumā atrodas ceturtajā vietā un saspringti cīnās par vietu labāko divniekā.

Pašlaik 43 gadus vecais Orbu iepriekš strādājis Ukrainas klubu "Sevastopol" un Mariupoles "Iļjičevec" sistēmā, tomēr viņam nav galvenā trenera pieredzes. Trenera aģents Ukrainas medijos izteicies, ka viņa pieredzes iegūšanas plānus visveiksmīgāk ir iespējams realizēt tieši Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!