Daugavpils tiesā jau trešo gadu norit sēdes lietā, kurā apsūdzēts no Latvijas futbola uz mūžu diskvalificētais funkcionārs Oļegs Gavrilovs un bijušais Daugavpils kluba "Daugava" tehniskais direktors un valdes loceklis Jevģēnijs Klopovs. Lai gan uz sēdēm tiek izsaukts apjomīgs skaits liecinieku, jau ilgstoši problēmas sagādā viņu pratināšanas process, kas šobrīd neļauj paredzēt, kad tiesvedība varētu noslēgties. Tiesa, drīzumā Gavrilovs varētu tikt apsūdzēts vēl vienā krimināllietā, noskaidrojis portāls "Delfi".

Šī gada 22. oktobrī apritēs jau seši gadi, kopš aizdomās par manipulēšanu ar spēļu rezultātiem tika aizturēti astoņi ar Daugavpils futbola klubu "Daugava" saistīti cilvēki. Klubs uzmanību izpelnījās pēc neveiksmīgām 2013. gada UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas turnīra spēlēm, kurās "Daugavu" sakāva Zviedrijas vienība "Elfsborg". Eiropas Futbola asociāciju savienība (UEFA) pēc šiem mačiem vērsās pie Latvijas Futbola federācijas (LFF) un tiesībsargājošām instancēm.

Lai gan lieta saistīta ar spēļu rezultātu sarunāšanu, "Daugavas" neoficiālais vadītājs Oļegs Gavrilovs un tehniskais direktors Jevģēnijs Klopovs apsūdzēti par iespējamu naudas līdzekļu piesavināšanos un nodokļu nenomaksāšanu. Tiesas sēdes lietā norisinās kopš 2018. gada 2. augusta. Šajā laikā jau sešas reizes grozīts krimināllietas iztiesāšanas laiks, bet trīsreiz pieņemts lēmums par kāda liecinieka piespiedu atvešanu. Pāris gadu laikā sēdēs izprašņāti gan kluba valdes locekļi, gan biroja administratore, komandas spēlētāji un citi cilvēki no Daugavpils futbola vides.

Arīdzan šo pirmdien notikušajā sēdē bija paredzēts raibs piecu liecinieku klāsts. Daugavpils tiesas ēkas sēžu zāle Nr. 3 bija rezervēta uz visu dienu, rēķinoties ar to, ka katra liecība varētu aizņemt vairāk nekā vienu stundu, pirms sēdes tika brīdināts portāls "Delfi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!