Foto: FK Spartaks

"Daugavpils" sestdien savā laukumā "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 33.kārtas mačā spēlēja neizšķirti ar Jūrmalas "Spartaku", kas cīnās par neizkrišanu no virslīgas.

"Daugavpils" ar "Spartaku" spēlēja 1:1 (1:0).

31.minūtē Kirils Iļjins pa pretinieku soda laukuma kreiso pusi izspēlēja "sieniņu" ar Rodolfo Gonsalesu un raidīja bumbu vārtos - 1:0 mājinieku labā.

Izlīdzinājumu viesi panāca 68.minūtē, kad Arturs Krancmanis pa kreiso pusi nokļuva vienatnē ar mājinieku vārtsargu Vladislavu Kurakinu un pa zemi raidīja bumbu vārtu kreisajā stūrī - 1:1.

Daugavpilieši, kas teorētiski joprojām var izkrist no virslīgas, pēdējo uzvaru virslīgā pirms sestdienas spēles bija izcīnījuši augusta beigās, ar 3:2 savā laukumā pārspējot "Metta" futbolistus. Kopš tā laika viņiem bija izdevies izcīnīt divus punktus sešās spēlēs.

"Spartaks", kas pirms sestdienas mača ieņēma priekšpēdējo vietu līgā, par trim punktiem apsteidzot "Super Nova" un, tāpat kā "Metta", sakrājot 21 punktu, pēc astoņu neuzvarētu un sešu zaudētu spēļu sērijas iepriekšējā kārtā, iespējams, izšķirīgajā cīņā par palikšanu līgā viesos ar 3:1 pieveica "Super Nova".

Līdzšinējās sezonas spēlēs pirmo maču ar 2:0 uzvarēja "Daugavpils", bet abus nākamos ar 2:0 un 2:1 - "Spartaks". Visas uzvaras izcīnītas savā laukumā.

"Riga" viesu lomā "Skonto" stadionā plkst.15 spēkojas ar "Metta" futbolistiem. Maču tiešraidē translē tīmekļa vietne "Sportacentrs.com", bet otro puslaiku - arī televīzijas kanāls TV4.

Svētdien tiksies Latvijas kausa ieguvēja "Auda" un "Liepāja", "Super Nova" un RFS, kā arī "Tukums 2000"/"Telms" un "Valmiera".

Turnīra tabulas galvgalī ar 32 mačos izcīnītiem 77 punktiem ir "Valmiera", 72 punkti ir "Riga" komandai un 68 punkti - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 63 punktiem ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 37 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, 30 punkti 33 cīņās ir "Daugavpils" komandai, bet 22 punkti - "Spartakam", kamēr 32 spēlēs "Metta" tikusi pie 21 punkta un Salaspils "Super Nova" - pie 18 punktiem.

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!